Seši veidi, kā sociālie tīkli mainījuši ceļošanas paradumus

Pavisam nesen pasaulē pazīstamākajam sociālajam tīklam Facebook apritēja desmit gadu jubileja. Nav iespējams nepamanīt, ka ērtā saziņa virtuālajā vidē ievērojami mainījusi mūsu ikdienu un, protams, arī ceļojumus. No vienas puses, šīs izmaiņas galvenokārt vērtējamas kā pozitīvas, taču ir skaidrs, ka sociālo portālu lietošana ik uz soļa nes arī zināmus upurus.

1. Sapņu ceļojumu galamērķi šķiet sasniedzamāki

Aplūkojot draugu fotogalerijas, kurās tie redzami kamieļu mugurā vai mielojamies ar vietējiem gardumiem kādā Šanhajas tirdziņā, ir itin viegli iztēloties sevi viņu vietā. Tomēr vienlaikus ir grūti noliegt, ka reizēm bildēs iemūžinātais citu ļaužu ceļotprieks var raisīt pamatīgu skaudību.

2. Gatavošanās ceļojumam kļūst baudāmāka

Tikko par saviem ceļojumu plāniem izziņojam virtuālajā vidē, tie jau drīz vien tiek apspriesti ar draugiem, vizualizējot gaidāmos priekus. Un, kā izpētījuši eksperti, jo vairāk gaidām kādu iepriekš plānotu, patīkamu notikumu, kā arī savās sajūtās dalāmies ar mūsu tuvākajiem, jo vairāk prieka tas nes.

3. Ar ceļojumā pieredzēto iespējams dalīties reāllaikā

Šķiet, vēl pavisam nesen nācās nepacietīgi gaidīt, kamēr jūsu radinieki atgriežas no ceļojuma, lai varētu apskatītu viņu fotogrāfijas. Taču nu jūs viņus varat skatīt Eifeļa torņa pakājē tieši brīdī, kad viņi tur atrodas.

4. Esam spiesti pastāvīgi meklēt Wi-Fi piekļuves punktus

It visam atrodama sava ēnas puse. Tas pats attiecināms uz socializēšanos virtuālajā vidē – lai draugiem maksimāli ātri nodemonstrētu savas krāšņās brīvdienu foto, nākas uzmeklēt Wi-Fi piekļuves punktu, kura izmantošana, piemēram, viesnīcās nereti mēdz būt maksas pakalpojums.

5. Pastāv mazāka iespēja noilgoties pēc mājām

Nav būtiski, kurā pasaules nostūrī atrodaties – sociālie tīkli ļauj ik brīdi sazināties ar ģimenes locekļiem un draugiem, tādēļ ilgas pēc mājām iespējams mazināt līdz minimumam.

6. Ceļot kļuvis pārāk viegli

Ņemot vērā augstāk minēto saikni ar jūsu tuvajiem visās tās izpausmēs, ceļošana 21. gadsimtā, šķiet, kļuvusi pārāk vienkārša. Un tas nebūt nav uzteicami, jo savas komforta zonas pamešana, kā zināms, ir perfekta ceļojuma stūrakmens, nemaz nerunājot par to, ka izdevušos brīvdienu pamatā būtu jābūt iespējai "atslēgties" no ikdienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69990897sec.