Pasaulē lielākās ēdienu kaujas – no tomātiem līdz pīrāgiem

Pamatā ēdiens ir domāts ēšanai, taču dažkārt cilvēki tam atrod arī citu pielietojumu. Arī teiciens “nespēlējies ar ēdienu!” ir dzirdēts samērā bieži, taču dažās valstīs šis noteikums tiek ignorēts, un tā vietā tiek uzrīkota liels ēdienu kauju festivāls.

Katru gadu, augusta pēdējā trešdienā, Spānijā notiek “La Tomatina” festivāls. Lielā tomātu kauja notiek jau vairāk kā 70 gadu, tādā veidā pilsētā Buñol piesaistot daudz tūristu. Kā kaujas notiek? Visi dalībnieki sastājas pilsētas laukumā un sāk apmētāt cits citu ar svaigiem tomātiem. Šī interesantā tradīcija ir kļuvusi populāra arī citās Spānijas pilsētās un pat Kolumbijā!

Itālijas pilsētā Ivrea ik gadu, februāra karnevāla laikā, notiek apelsīnu kauja. Tā tiek izspēlēta kā vēsturisks notikums, kad vietējie iedzīvotāji sacēlās pret tirāniem. Vienīgā atšķirība – ieroču vietā tiek izmantoti apelsīni. 

Ja nu ir vēlme vairāk paķēpāties, tad var apmeklēt “Pasaules krēma pīrāga čempionātu”, kas katru gadu, jūnijā, notiek Lielbritānijā. Papildus tam, ka dalībnieki apmētā cits citu ar šo ķepīgo masu, pasākumu ir vēlams apmeklēt tematiskā tērpā. Atšķirībā no iepriekšminētajām kaujām, šajā tiek noskaidrots uzvarētājs.

Turpinot desertu tēmu… Spānijas pilsētā Vilanova i la Geltrú notiek saldākā ēdienu kauja – “La Merengada”. Šī meringa/ bezē kūku kauja ik gadu notiek Zaļajā ceturtdienā, “Mardi Gras” karnevāla laikā.

Arī Grieķijā cilvēki mīl paspēlēties ar ēdienu. Dienā, kad sākas gavēnis, Galaxidi pilsēta notiek milzīgas miltu kaujas. Dienas laikā visas ielas tiek noklātas ar pamatīgu miltu kārtu, un gaisā paceļas balts “putekļu” mākonis. Beigu beigās arī cilvēki ir no galvas līdz kājām noklāti ar baltiem vai brūniem miltiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


1Travel
,


Viesistaba
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44966793sec.