Iepazīsti romantisko, leģendām apvīto Velsu

Leģendām apvītā Velsa būs īstā vieta romantiķiem un sapņotājiem, kā arī vēstures, tradīciju un harmonijas cienītājiem. Šī nelielā, bet lepnā zeme Lielbritānijas rietumos ceļotājus galvenokārt piesaista ar divām lietām – satriecošu dabas skaistumu un vēsturi. Velsā joprojām ir dzīvas leģendas no seno ķeltu laikiem; tā esot arī karaļa Artūra uzticamā līdzgaitnieka burvja Merlina dzimtene. Velsa ir devusi iedvesmu tādu slavenu, episku stāstu kā Gredzenu pavēlnieks un Troņu spēles autoriem, un pavisam nesen – arī režisoram Gajam Ričijam viņa jaunās filmas Karalis Artūrs. Leģenda  par zobenu tapšanā. 2017.gads Velsā pavisam oficiāli ir pasludināts par leģendu gadu, tādēļ ceļotāji tiek aicināti iepazīt šo skaisto zemi un radīt paši savas leģendas.

Velsā ir daudz iespēju ne tikai apskatīt, bet arī apmesties vēsturiskās vietās, kam katrai ir savs stāsts, savs gars un leģenda. Lūk, dažas no vietām, ko Velsas ceļojuma laikā nevajadzētu palaist garām.

Kaldejas sala (Caldey Island)

Jau kopš akmens laikmeta apdzīvotā sala ir vieta, kur savijusies seno ķeltu un agrīno kristiešu vēsture. Kopš tiem laikiem līdz pat šai dienai uz salas ir dzīvojuši ordeņu brālības mūki. Kaldejas sala ir sasniedzama, dodoties patīkamā braucienā ar kuģīti no Tenbijas ostiņas. Uz nelielās, gleznainās un mierpilnās salas atrodas ciemats, vairāki darbojošies klosteri un baznīcas. Viesiem ieteicams apmeklēt veco klosteri, Sv Dāvida un Sv.Iltuda  viduslaiku baznīcas. Informācijas centrā iespējams noskatīties filmu par salas un klostera vēsturi. Nakšņošanas iespējas piedāvā Sv.Filomenas abatija, kur viesi dzīvo kopā ar mūkiem, iepazīstot  klostera brāļu ļoti vienkāršo, bet garīgi piepildīto dzīvesveidu, viesiem ir arī iespēja piedalīties kopīgās lūgšanās un meditācijās. Ciematā savukārt atrodas neliels muzejs, tiek tirgotas īpašas pastkartes ar salas zīmogu un mūku gatavoti cepumi, šokolāde un smaržas.

Gvīdiras pils (Gwydir castle)

Pavisam cita rakstura piedzīvojumu piedāvā ap 1400.gadu būvētā majestātiskā Gvīdiras pils, kas atrodas maģiski skaistā vietā Snovdona nacionālajā parkā, un tiek uzskatīta par vienu no nozīmīgākajiem Tjūdoru laikmeta vēstures pieminekļiem Velsā. No šejienes cēlusies ietekmīgā Vinnu dinastija, īstā, “oriģinālā” Velsas prinča pēcteči. Gvīdirai ir saistība arī ar Elizabeti I un daudzajām sazvērestībām pret šo vareno valdnieci. Savukārt tos, kas tic spokiem šī vieta droši vien ieintriģēs ar to, ka tiek uzskatīta par slavenāko spoku mājvietu Velsā.

Pils joprojām ir apdzīvota, un tās patreizējie īpašnieki Pīters Velfords un Džūdija Korbeta to ir ar lielu rūpību un mīlestību atjaunojuši. Pils ir pieejama gan individuāliem apmeklētājiem, gan arī iespējams pieteikt ekskursiju tūres ar gidu. Pilī iespējams organizēt arī kāzu ceremoniju. Un kā īpaša odziņa – pilī ir divas karaliski iekārtotas guļamistabas, kurās viesiem iespējams pārnakšņot mīkstos pēļos, sajūtoties kā karaļiem, un izbaudot visu vēsturisko pasaku burvību.

Langoedas muiža (Llangoed Hall)

Ja nakšņošana pilī jums tomēr šķiet par traku, silti ieteicams izbaudīt pievilcīgās Langoedas muižas jaukumus. Šī muiža tiek uzskatīta par vienu no romantiskākajiem lauku īpašumiem Apvienotajā karalistē; tā ir arī viena no slavenā seriāla Dauntonas abatija filmēšanas vietām. Turklāt Langoeda var lepoties ar fantastiski senu un notikumiem bagātu vēsturi – tā pirmo reizi minēta tālajā 560.gadā un tiek uzskatīts, ka tieši tur atradies Velsas pirmais parlaments.

Patreizējo muižas ēku uzbūvēja 1632.gadā, bet atjaunoja 1912.gadā. 1987.gadā muižu iegādājās sers Bernards Ešlijs, slavenās dizaineres Lauras Ešlijas vīrs, un 1990.gadā pāris šeit atvēra izsmalcinātu dizaina viesnīcu. Langoeda slavena arī ar savu izcilo restorānu (vairākas reizes saņēmis labākā restorāna apbalvojumus) un izmeklēto vīnu kolekciju. Šo vietu iecienījuši arī karaliskās ģimenes pārstāvji – kā viesi te uzturējušies gan princis Čārlzs, gan Kembridžas hercogs un hercogiene, gan tautā iemīļotie Viljams un Keita.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76321507sec.