Iepazīsties ar pasaulē dīvainākajiem likumiem

Lai izvairītos no apkaunojuma, soda naudām, kā arī pavisam nopietni – iespējas tikt arestētam, kamēr ceļo, šajā rakstā apkopojām vairākas īpatnējas lietas, kas ir aizliegtas dažādās valstīs.

No nopietniem veselības un drošības apdraudējumiem līdz pat vecmodīgiem, nejēdzīgiem likumiem, kas īsti nerada izpratni – kāpēc tādi vēl eksistē.

Ātrais padoms: Pats galvenais ceļojot, ir pārliecināties, ka Tev līdzi ir derīga pase – un tā ir derīga ne tikai visu ceļojuma laiku, bet arī pāris mēnešus pēc paredzētās atgriešanās. Ir vairākas valstis, kas pieprasa pasei būt derīgai pat 6 mēnešus uz priekšu, ieceļojot tajā.

Itālija

Nebaro baložus Venēcijas Svētā Marka laukumā

Ja neesi bijis Venēcijā pāris gadu, tad šis likums varētu Tevi šokēt – šobrīd ir aizliegts veikt vienu no darbībām, kas bija kļuvusi par Venēcijas ikonu – barot baložus. Lai arī likums varētu radīt neizpratni un pat dusmas, tas izskaidrojams ar rūpēm par Venēcijas kultūrvēsturisko mantojumu un būvēm. Venēciju apdraud ne tikai okeāna ūdeņi, kas regulāri paaugstina savu līmeni, bet arī baložu pūļu nagi, knābji un arī … izkārnījumi, kas ir visapkārt Venēcijas akmens būvēm.

Nedziedi un nedejo Romā

Lai arī šis likuma ierobežojums nav redzēts tiekam īstenots dzīvē, Romā aizliegts grupām, kuras ir lielākā skaitā par trim, dziedāt un dejot. Lai to varētu darīt, ir nepieciešams saņemt atļauju.

Nelec Travi strūklakā (vai jebkurā citā Romas strūklakā)

Kopš pagājušajā gadā pāris piedzērušos jauniešu nakts laikā tika nofotografēti plunčājoties vienā no Romas ikonām, pieņemts jauns likums, kas aizliedz šādu rīcību.

Neēd saldējumu vai citus gardumus kādā no Romas vēsturiskajiem punktiem

Tie tūristi, kuri karstajās Itālijas vasaras dienās izbaudīja saldējumu (piemēram, itāļu "gelato"), daudzas reizes bija tik neuzmanīgi, ka nometa to uz zemes vai vienkārši ļāva tam tecēt uz zemes. Tas bija novērojams tik regulāri, ka nācās pieņemt likumu, aizliedzot gan saldējumu, gan citas lietas – lai to paliekas neapdraudētu Romas vēsturisko marmoru un citas vietas.

Vācija

Nepaliec bez degvielas uz autobāņa!

Patiešām ir likums, kas aizliedz apturēt savu auto uz autobāņa! Tas saistīts ar mežonīgajiem ātrumiem, kas tiek attīstīti uz šī leģendārā ceļa.

Spānija

Nevalkā iešļūcenes jeb "flip-flopus", kad dodies brauc ar mašīnu

Jā, tas liekas pašsaprotami, bet tomēr – kā jau katram likumam, ir bijis pamats ko tādu aizliegt. Ja esi kādreiz valkājis iešļūcenes, iedomājies kāda būtu sajūta, ka viens no tiem "nošļūk", kamēr brauc pa maģistrāli un kāja ir uz pedāļa.

Barselonā nespļaudies

Protams, spļaut nevajadzētu nekur, bet tieši Barslonā par šādu rīcību var saņemt sodu!

Grieķija

Nevalkā augstpapēžu apavus arheoloģiskajos izrakumos

Ņemot vērā spēka un smaguma apjomu, kas tiek izlikts uz vienu mazo papēdi, augstpapēžu apavi izdara lielu spiedienu uz vēsturiskajiem akmeņiem un marmoru. Šo spiedienu pareizinot ar nemitīgo apmeklētāju burzmu gadu desmitiem, rodas problēma. Vienkārši iepako kādus ērtos apavus!

Singapūra

Nekošļā gumiju

Šo aizliegumu ieviesa amerikāņu dēļ – šīs valsts tūristi daudz košļāja un nometa gumijas, līdz pienāca pamatota vēlme aizliegt. Gluži kā skolas stundās!

Nolaid ūdeni publiskajās tualetēs

Arī šis liekas pašsaprotami, bet ja to neizdarīsi – tevi var sodīt ar reālu naudas sodu.

Apvienoto Arābu Emirāti

Neēd Ramadāna laikā

Ne-musulmaņiem varētu būt pārsteigums, bet Ramadāna laikā arī viņiem ir jāgavē. Ja tas netiek ievērots, var tikt piemērots sods.

Portugāle

Ar likumu aizliegts nokārtoties okeānā. Acīmredzot, bijuši precedenti, kas radījis nepieciešamību pēc šāda likuma.

Lielbritānija

Likums aizliedz uzlikt pastmarku ar karalienes seju uz leju. Jā, kādam varētu likties smieklīgi, Viņas Majestāti nolikt ačgārni, taču ātri vien par to saņemsi soda naudu.

Nesauc taksi Londonā, ja tev ir mēris

Jā, tieši tā. Ja tev ir mēris, likums tev aizliedz izsaukt un sēsties taksometrā. Diezgan droši varētu teikt, ka šis likums ir pieņemts kādu laiku atpakaļ, taču tas nemaina faktu, ka likums ir tikpat reāls un tam ir tāds pats juridiskais spēks kā, piemēram, zādzībai.

Kanāda

Nemaksā ar vairāk nekā 25 penijiem

Katram dzīves laikā nācies pieredzēt, ka kāds aizkavē rindu, maksājot ar sīknaudu. Īpaši, vēl pēc tam prasot pārskaitīt to. No šādām situācijām iespējams izvairīties Kanādā, kur ar likumu aizliegts maksāt ar sīknaudu.

Taizeme

Ar likumu aizliegts apvainot Taizemes karaliskās ģimenes locekļus

Šis aizliegums iekļauj sevī arī apvainojumus uz Taizemes naudu – bātiem, uz kuriem ir izvietota karaļa ģīmetne. Aizliegts arī, piemēram, kāpt uz šīs naudas, jo tas uzskatāms par necieņas izrādīšanu karaliskajai ģimenei. Daži tūristi pat nonākuši cietumā dēļ tā.

Dānija

Nevalkā maskas

Atstāj savas halovīna, "Annonymous" un cita veida maskas turpat, kur atstāsi savus komiksu tērpus – mājās. Dānijā tas neies cauri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3103621sec.