Iedvesma ceļojumam - Malta (VIDEO)

Un nē, šoreiz mēs nedomājam Latgales ciematu, bet gan Maltas Republiku - nelielo salu Vidusjūrā.

Malta ir viena no Eiropas mazākajām valstīm un tikai 1964.gadā tā ieguva neatkarību no Apvienotās karalistes. Šī valsts atrodas Vidusjūras centrālajā daļā, tās arhipelāgu veido piecas salas, no kurām lielāko salu sauc tieši valsts - Maltas vārdā. Apdzīvotas ir tikai trīs no piecām salām - Malta, Gozo un Komino.

Maltas sala ir gan vislielākā un apdzīvotākā, gan tūristu visvairāk apmeklētākā. Gozo atrodas tikai īsa prāmja braucienā no Maltas salas, tā arī ir apdzīvota, kā arī bagāta ar vēsturi un dabasskatiem. Turpretī, Komino sala ir ļoti sīciņa un praktiski neapdzīvota, taču tai ir kristāldzidra pludmale, uz kuru dodas gan Maltas viesi, gan vietējie iedzīvotāji.

Maltā valda Vidusjūras klimats, kas nozīmē, ka ziemas ir siltas un vasaras – karstas. Tomēr, ja vēlies doties atpūtā, lai izbaudītu saules starus un patīkamu laiku, labāk gan doties vēlā pavasarī vai agrā rudenī. Ziemas var pārsteigt ar lietainu un vējainu laiku, taču vasarās var būt pārāk karsts.

Malta ir viena no retajām Eiropas Savienības valstīm, kurā viena no oficiālajām valsts valodām ir angļu. Otra valoda ir maltiešu, taču pārsvarā visi Maltas iedzīvotāji prot runāt angliski, tāpēc, ja pārvaldi angļu valodu, problēmu ar saziņu nebūs. Cilvēki kopumā ir laipni un atsaucīgi, tā kā droši var viņiem jautāt pēc padoma.

Maltā aptuveni 95% no iedzīvotājiem ir maltieši, tiem seko 1,5% britu un pārējos 3,5% sastāda citu valstu iedzīvotāji. Malta atrodas 80 kilometru attālumā no Itālijas un tajā dzīvo aptuveni 450 tūkstoši iedzīvotāju. Maltas galvaspilsēta Valleta aizņem tikai 0,8 kvadrātkilometru un tā ir mazākā galvaspilsēta Eiropas Savienībā.

Ja vēlies iegūt vēl vairāk padomus Maltas apmeklējumam, lasi šo Travelnews.lv rakstu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.79229212sec.