Šovasar pasaulē garākajai Līgo dziesmai piebalsos arī latvieši visā Eiropā

Turpinot Lielās Talkas ietvaros aizsākto sadarbību ar Latvijas Radio 2, Eiropas Latviešu apvienība (ELA) aicina diasporas mākslinieciskās kopas šīs vasaras saulgriežos pievienoties garākajai Līgo dziesmai. Latvijas Radio ēterā 21. jūnijā no saules lēkta līdz saules rietam šī dziesma vīsies cauri visai Latvijai, ietiecoties arī pasaulē tik tālu, cik sniedzas Latvijas cilvēku domas un balsis. Tas vienlaikus būs gan latviešu kopības apliecinājums, gan vēstījums pārējai pasaulei par mūsu unikālajām dziedāšanas tradīcijām un rituāliem.  

Latvijas Radio 2 ieceres autore Baiba Palkavniece stāsta: “Šī pagājušajā gadā aizsāktā iniciatīva ļauj, vienojoties kopīgā Līgo dziesmā, stiprināt mūsu tautas pašapziņu, piederību un saliedētību, raisīt harmoniju un prieku. Tās mērķis ir apliecināt to, ka latvieši ir dziedātāju tauta, un saulgrieži ir laiks, kad tas īpaši jūtams, kad ar dziesmu iepriecinām un svētām cits citu un paši sevi, uzmundrinot, izjokojot, sargājot, attīrot.” Sadarbība ar Eiropas Latviešu apvienību un Latvijas Institūta atbalsts turklāt ļaus iepazīstināt pasauli ar latviešu tautas gadsimtos veidojušos unikālo un joprojām dzīvotspējīgo tradīciju - līgošanu kā rituālu dzīvības spēku atjaunošanai un pastiprināšanai.

ELA priekšsēža Kristapa Graša vārdiem, “vienojoties dziesmā ar mūsu draugiem un tuviniekiem Latvijā, arī ārpus mūsu zemes varam gan paši spēcīgāk izjust, gan arī Latvijai apliecināt savu nesaraujamo saikni ar latviskumu. Tas iegūst vēl lielāku nozīmi tik skaistā brīdī kā vasaras saulgrieži”.

LR2 ēterā 21.jūnija saullēktā plkst. 4.29 tiks dots garākās Līgo dziesmas starts. Turpinājumā visas dienas garumā dziesma no austrumiem uz rietumiem vīsies cauri visai Latvijai, ik stundu uzkavēdamās dažādos novados, un pievakarē aptverot arī četrus latviešu centrus Eiropā. Līgo dziesmas ceļam varēs sekot gan LR2 ēterā, gan interneta mājaslapā un sociālajos tīklos. Saulrietā, plkst. 22.22 garākā Līgo dziesma atgriezīsies Rīgā, kur to radio studijā noslēgs tiešraides koncerts.

ELA aicina diasporas korus, folkloras kopas un citus muzikālos ansambļus līdz 26.maijam pieteikties dalībai šajā iniciatīvā, rakstot uz [email protected] (ar norādi “Garākā Līgo dziesma”) un norādot iecerēto dziesmu. Dalībniekiem jābūt gataviem 21. jūnija vakarā laikā no 19.00 līdz 21.00 ar iezvana palīdzību uzstāties LR2 ēterā.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14660001sec.