Neparastas salas, kuras noteikti jāapskata piedzīvojumu meklētājiem - 1. daļa

Ja nealksti vienkāršas atpūtas, zvilnējot saulainā okeāna piekrastē, bet vēlies gūt neaizmirstamu pieredzi darot lietas, ko neesi darījis? Vai apskatot pasaulē unikālus dabas radītus objektus? Tad iespējams kādas no šo salu apmeklējums būs tieši tas, kas tev vajadzīgs!

Taširomijas un Aošimas salas Japānā, kuras pārapdzīvojuši kaķi

Kaķi ir ļoti cienīti un mīlēti Japānā. Runā, ka kaķi nes laimi un veiksmi tiem cilvēkiem, kuri par viņiem rūpējas. Sākotnēji Taširomijas salā kaķi tika ievesti, lai iznīcinātu žurkas, kas bija pārņēmušas salu. Taču gadiem ejot, kaķu palicis arvien vairāk un vairāk un izskatās, ka pamest salu neietilpst viņu plānos.

Taširomija, starp citu, nav vienīgā kaķu apdzīvotā sala Japānā. Otra tāda ir Aošimas sala. Šajā salā kaķu īpatsvars pār cilvēkiem ir ievērojams – seši kaķi uz vienu iedzīvotāju. Tieši tāpēc kāda no šīm divām salām Japānā būs lielisks galamērķis šo mazo četrkājaino draugu mīļotājiem.


Foto: Flickr.com

Cūku pludmale – iespēja nopeldēties ar cūkām

Bahamu salas spēs savaldzināt acumirklī – skaidri dzidrais ūdens, siltās smiltis. Tomēr, ja šie skati nav pietiekams iemesls, lai no ceļojuma atgrieztos pilns sajūsmas, tad iespējams, ka ir vērts izmantot ekskluzīvo iespēju un atpūsties vienā pludmalē kopā ar cūkām. Jā, ar cūkām! Daudzi piedzīvojumu meklētāji un iespaidu tvērēji jau šo iespēju ir izmantojuši un nav vīlušies par piedzīvoto.

Tiek minēts, ka cūkas šeit sākušas apmesties uz dzīvi, jo reiz jūrnieki, kuri devušies uz šo salu, uzskatījuši cūkgaļu par labu pārtikas avotu. Cūkas atveduši, bet paši nav atgriezušies. Un cūkas ir izdzīvojušas un turpina tur mājot arvien vēl šodien.


Foto: Flickr.com

Sokotras sala – vieta, kur aug unikālie pūķa asins koki

Sokotra ir Jemenai piederoša sala Indijas okeāna ziemeļrietumos. Tā ir unikāla ar tās neparasto dabu – to pat mēdz dēvēt par savdabīgu Ēdenes dārzu.

Viena no Sokotras salas pērlēm ir pūķa asins koks. Tas ir neparasts, jo zem koka mizas, to noknibinot nost, var redzēt asins sarkanu šķidrumu, kas no tā iztek. Iespējams tieši tāpēc šis koks ir ieguvis pūķa asins koka nosaukumu. Turklāt neparasts un unikāls šajā salā ir tas, ka te mājo 90% rāpuļu sugu, kurus nesastapsiet nekur citur pasaulē.


Foto: Flickr.com

Dinozauru sala – Vaita

Divu stundu braucienā no Londonas atrodas Vaitas sala, ko mēdz dēvēt par dinozauru salu. Līdz šim arheologi ir konstatējuši 25 sugu dinozaurus, kuri pirms vairākiem gadu tūkstošiem šeit ir dzīvojuši. Tiek uzskatīts, ka Vaitas sala ir Eiropā bagātākā dinozauru fosīliju atradne.

Tieši tāpēc šī vieta būs kā labākais piedzīvojums vēstures pētniekiem, entuziastiem un jo īpaši tiem, kuri meklē atbildes uz tik daudziem vēstures neskaidrajiem jautājumiem par dinozauriem un citām radībām, par kurām klīst vien stāsti.

Foto: Pixabay.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47997189sec.