Uz ASV uz Meksikas robežas sākuši būvēt Trampa mūra prototipus

Amerikas Savienoto valstu valdība septembra beigās paziņojusi, ka celtniecības kompānijas uzsākušas darbu pie prototipiem tā saucamajam Trampa mūrim, kas paredzēts kā robežvalnis starp ASV un Meksiku, lai atturētu nelegālos imigrantus iekļūstam ASV.

Tiek ziņots, ka kopumā tuvākajā laikā tiks izveidoti astoņi mūra prototipi - četri no tiem būs no betona, bet pārējie no savādākiem materiāliem. Šobrīd prototipi tiek izbūvēti netālu no ASV pilsētas Sandjego, Kalifornijā - aptuveni 25 kilometru attālumā no Meksikas robežas.

Jau vēstīts, ka viens no skaļākajiem ASV prezidenta Donalda Trampa pirmsvēlēšanu solījumiem bija robežmūra izveide uz robežas starp ASV un Meksiku. To viņš pamatoja ar nelegālo imigrantu un narkotiku pastāvīgu ieplūšanu ASV teritorijā no Meiksikas. Prezidents solīja, ka izveidos "lielu un skaistu mūru" starp abām valstīm.

Mūra celtniecība izpelnījusies lielu kritiku starp daudziem ASV iedzīvotājiem un organizācijām - Kalifornijas štats pat vērsies tiesā pret šādu ieceri. Tieši tāpēc mūra prototipu celtniecību šobrīd uzrauga liels skaits federālo un arī vietējo policistu.

Prototipi būs aptuveni 9 metrus augsti un arī tikpat gari, tos iecerēts pabeigt oktobra beigās. Pēc prototipu izveides aptuveni 3 mēnešu laikā tiks pieņemts lēmums par to, kurš no mūra variantiem būs visatbilstošākais, ieskaitot to izturības izvērtējums pret tādām darbībām kā skaldīšana ar mazu āmuru. Katrs mūra prototips izmaksāšot aptuveni 400 tūkstošus eiro - un nauda tam tiks ņemta no federālajiem resursiem. Akcepts gan nav dots patiesā mūra celtniecībai, kas varētu izmaksāt pat 1,3 miljardus eiro. Savas prezidentālās kampaņas laikā Tramps gan uzsvēra, ka par mūri samaksās meksikāņi.

Tramps arī uzsvēris, ka daļa mūra varētu būt caurspīdīga, kā arī daļa - noklāta ar saules paneļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2218008sec.