Turcijas 2018.gada tūrisma tēma ir leģendārā Troja - valsti aicina iepazīt arī «Balttour 2018» laikā

Senā Trojas pilsēta Turcijā pirms 20 gadiem tika pievienota UNESCO Pasaules Mantojumu sarakstā. Trojas leģenda ir joprojām spēcīga, šogad tā ir Turcijas tūrisma oficiālā tēma. Tā tiks svinēta dažādi, sevišķi Čanakkales (Çanakkale) reģionā, kur atrodas Troja.

Turcijā ir daudz leģendāru un vēsturisku vietu. No tām 21 ir bijis UNESCO Pasaules mantojumu vietas statuss. Senā Trojas pilsēta, pazīstama arī kā Trojas kara vieta, ir viena no šīm vietām kopš 1998.gada. Tā atrodas uz zemākās Ida kalna nogāzes Čanakkales province.

Ilgu laiku Troja tika uzskatīta par mītu. Tas ir zināms it īpaši no Ilias grāmatas, ko sarakstījis Homers, kas stāsta par Trojas karu 1100-1200.gadā  pirms Kristus. Ienaidnieki aplenca pilsētu, lai glābtu Helenu, vadoņa sievu no trojiešiem. Visbeidzot Odisejs izgudroja koka zirgu un karavīri tajā paslēpās. Tas ir zināms kā viens no neaizmirstamākajiem vēstures kara gabaliem. Trojieši domāja, ka zirgs bija trofejas dāvana un ieveda to pilsētā.

Trojas UNESCO Pasaules mantojuma statusa gadadiena tiks dažādi svinēta

Arheoloģiskie izrakumi, kas sākās 1870.gados atklāja 10 pilsētu paliekas, Trojas 1 līdz X, kas datēta jau 3000 gadus pirms Kristus. Pēdējos divos gados izrakumi tika koncentrēti uz teritoriju, kas atrodas tieši sākot no Trojas VI dienvidu vārtiem, kas datēti 1300. pirms Kristus un galvenā ieeja senajā citadelē no zemāk esošajiem līdzenumiem.

Koka zirgs, kas stāv pie jūras, atgādina par teritorijas vēsturi. Zirgs tika filmēts arī Holivudas filmā “Troja”, kas uzņemta 2004.gadā. Ir iespējams uzkāpt zirga iekšienē, lai nofotografētos. Turklāt, Turcijas kultūras ministrija 2018.gadu ir pasludinājusi par Trojas gadu un plāno dažādus pasākumus vietas popularizēšanai. Piemēram, šogad tiks atklāts muzejs ar galvenajiem krājumiem un arheoloģiskajiem izrakumiem no teritorijas. Turcija ir uzaicinājusi arī filmas “Troja”zvaigznes Bredu Pitu, Diānu Krīgeri, Ēriku Beinu un Orlando Blūmu apmeklēt šo vietu. Vietējos teātros un opera tiks atskaņoti koncerti un spēlētas izrādes par Trojas tēmu.

Čanakkales province ir vēl viena Turcijas province ar piekrasti gan Eiropā, gan Āzijā. Papildus vēsturiskajām vietām, tai ir daudz krāšņu pludmaļu. Čanakkale atrodas tuvu Stambulai, tikai 300 kilometru attālumā. Ir iespēja ceļot arī ar prāmi no Stambulas līdz Čanakkalei, tas aizņem aptuveni trīs stundas.

Turcijas Kultūras un Tūrisma Birojs Baltijas valstīm atrodas Somijā, Mikonkatu 6 C 18, 00100 Helsinki.

[email protected] Instagram & Twitter:@turkey_baltics

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15157199sec.