Francijas vēstniece Latvijā: ceru, ka arvien vairāk francūži brauks uz Latviju

Trešdien, 28.februārī Francijas vēstniecībā tika prezentēts jaunais airBaltic lidojumu maršruts Rīga - Bordo, kas tiks atklāts 3.jūnijā. Ar Bordo raksturīgo vīnu nogaršošanu, Francijas ēdieniem un prezentāciju par un ap devīto lielāko Francijas pilsētu, Francijas vēstniece Latvijā Odila Supizona pauda cerību, ka jaunais maršruts ne tikai uz Franciju vedīs latviešus, bet arī francūžus uz Latviju.

Francijas vēstniece pateicās airBaltic par to, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība atklājusi nu jau trešo reisu uz Franciju (airBaltic divas reizes nedēļā visu gadu lido uz Parīzi un trīs reizes nedēļā vasaras sezonā uz Nīcu) un bija pārliecināta, ka reiss būs visai pieprasīts. Viņa medijiem un tūroperatoriem, kas piedalījās maršruta atklāšanas prezentācijā jokojot sacīja, ka pēc vairāku Bordo reģionu vīna nomēģināšanas, visiem būs skaidrs kurp šogad doties atvaļinājumā - uz Bordo.

"Lai arī šodien šeit mēs prezentējam Franciju kā tūrisma galamērķi latviešiem, es ceru, ka arī francūžiem Latvija liksies pievilcīgs galamērķis, lai brauktu šurp brīvdienās - un ne tikai - arī sadarboties ar Latvijas uzņēmumiem, veidojot biznesu," sacīja Odila Supizona. Vēstniecības pārstāvis uz to atbildēja, ka viņš jau spējot iztēloties, ka Jūrmala, kas esot unikāla vieta, ir pilna ar francūžiem, kas šeit izbauda savus atvaļinājumus.

Ar prezentāciju par Bordo apkārtnes tūrisma piedāvājumu uzstājās Bordo pilsētas tūrisma centra vadītājs Nikolas Martins. Savā uzrunā viņš uzsvēra, ka Bordo ir ļoti zaļa un mākslinieciska pilsēta - tā nereti tiek dēvēta par "mazo Parīzi", jo pilsētā ir gan skaista arhitektūra, gan Francijai raksturīgie modes un mākslas veikaliņi. Atšķirība starp Bordo un Parīzi esot pilsētas lielumā - Bordo tā nenogurdina, kā arī pilsēta esot ceļotājam drošāka nekā Parīze.

Latvijas ceļotāji īpaši tika aicināti nepalaist garām Bordo notiekošo vīna festivālu, kas ir pasaulē lielākais šāda tipa pasākums. Katru gadu tajā dalību ņemot vismaz 800 tūkstoši cilvēku, kas ir gandrīz četras reizes vairāk nekā pašā Bordo ir iedzīvotāju (Bordo iedzīvotāju skaits ir aptuveni 235 tūkstoši). Vīna festivāls notiks no 14. līdz 18.jūnijam.

airBaltic Rīgu ar Bordo savienos no 3.jūnija līdz 25.oktobrim. Par tālāko maršruta nākotni tikšot spriests pēc tam, kad tiks izvērtēts maršruta pieprasījums un rentabilitāte.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66838312sec.