ASV policija aiztur divus puišus, kas «uzvedušies aizdomīgi, jo bijuši klusi»

Kolorādo universitāte atvainojusies diviem Amerikas pirmiedzīvotāju rases zēniem, kuri koledžas iepazīšanas tūres laikā tika arestēti, jo kāda cita bērna vecāks uzskatījis, ka viņi "bijuši aizdomīgi, jo bijuši pārlieku klusi".

Pēc tam, kad abus puišus arestēja, policija arī viņus pārmeklēja, neko aizdomīgu neatrodot. 17 un 19 gadus vecie puiši bija braukuši septiņas stundas ar automašīnu, lai ierastos uz Kolorādo Valsts universitātes iepazīšanas tūri, kuras laikā potenciālie studenti tiek iepazīstināti ar universitāti, tās ēkām un studiju programmu. 

Abi indiāņu izcelsmes puiši esot aptuveni 30 nokavējuši ekskursijas sākumu, jo apmaldījušies pilsētā. Taču pat tad viņiem nesanāca izstaigāt atlikušo ekskursijas daļu, jo drīz vien viņus arestēja.

Puišu māte par notikušo bijusi šokā un medijiem skaidrojusi "viņi tika arestēti, jo bija klusi. Un klusi viņi bija, jo centās klausīties. Mūsdienās tas, laikam, ir noziegums, ka tu centies iedziļināties ko tev saka, nevis runā pretī. Esmu šokā par notikušo un tas tikai parāda, ka rasistiski stereotipi pastāv". Abiem puišiem arī pieprasīts uzrādīt e-pastu, kurā norādīts, ka viņi patiešām ekskursijai ir iepriekš reģistrējušies.

Pēc notikušā universitāte nosūtījusi atvainošanās vēstuli studentiem, apgalvojot, ka notikušais viņus "dzen izmisumā un apbēdina".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17489004sec.