Ziemassvētki tuvojas, bet Lapzemē pie Santa Klausa gandrīz nav sniegs

Tālu ziemeļos, aiz polārā loka ar ziemeļbriežiem un rūķiem dzīvo Santa Klauss, kurš ik gadu gaida ciemos bērnus, lai dotos ar tiem rotaļās un sauktu ho-ho-ho!

Vai kādreiz esiet aizdomājušies kāpēc Ziemassvētku vecītis par savu dzīvesvietu ir izvēlējies tieši reģionu Arktikā? Ceļojums uz Lapzemi, lai apmeklētu Ziemassvētku vecīti un redzētu viņa ziemeļbriežus, ir gluži kā sapnis ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. eiropisku atpūtu.

Lapzemē sniegs ir teju 175 dienas gadā, tādēļ šo pamatoti var dēvēt par pasakainu un mītiem apvītu vietu, kur mājo leģenda par Santa Klausu. Tomēr šogad daba pati saka priekšā, ka klimata izmaiņas skar arī šo Arktikas reģionu. Ik gadu novembra beigās Lapzemi klāj vismas 20-30 centimetrus bieza sega, tomēr šogad tā kļuvusi galīgi plāna. Ziemassvētku vecīša rezidence atrodas netālu no Rovaniemi pilsētas Napapiri ciematiņā un tur sniegs ir vien dažus centimetrus biezs. Arī laikapstākļi šajā ciemā šogad ir netipiski silti. Vietējās amatpersonas sāk bažīties, vai tas neietekmēs tūrisma plūsmu, jo iepriekš ierasts, ka sniega sega pār Lapzemi sāk klāties jau oktobra vidū.

Tomēr reģiona pārstāvji teic, ka sniega daudzums nekādi neietekmēs ierastās tūrisma darbības Ziemas un gada gaišāko svētku laikā. Šādi laika apstākļi ir piemēroti aktivitātēm, ko citās ziemās īsti nevar veikt auksto laikapstākļu dēļ. Lapzemē joprojām var vērot pasakainas Ziemeļblāzmu spēles debesīs, kurt ugunskurus īpašās vietās un doties vieglos pārgājienos, baudot fantastiskas ainavas.

Ziemassvētku vecīša parkā joprojām iespējams apmeklēt Elfu Skolu, Ziemassvētku vecīša kundzes piparkūku virtuvi, Ziemassvētku vecīša kabinetu, ledus galeriju, kā arī izbraukt ar ziemeļbriežu un suņu kamaniņām, nobildēties ar Ziemassvētku vecīti un saņemt sertifikātu par Ziemeļu polārā loka šķērsošanu.

Ja dodaties ceļojumā uz Lapzemi, šeit var apskatīt 5 tuvāko dienu laika prognozi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10050797sec.