Skotijas sirdī izveidots jauns tūrisma maršruts 321 kilometra garumā

Gleznainajā Skotijā ir izveidots jauns tūrisma maršruts, kas apvienos divus valsts nacionālos parkus - Kērngorma un Lomonda ezera un Trosahsas Nacionālos parkus. Ceļš vīsies cauri vēsturiskajām Pertas un Stērlingas pilsētām.

Jaunā tūrisma maršruta nosaukums ir "Heart 200" ("Sirds 200") un tas atklāj Skotijas sirdī jeb centrālajā daļā esošās vērtības, skaistumu un noslēpumus, savukārt pavadošais skaitlis 200 apzīmē maršruta garumu – 200 jūdzes jeb 321 kilometru.

"Heart 200" veidotāji cer, ka tūrisma ceļš atkārtos slavenā maršruta "North Coast 500" (Ziemeļkrasts 500) panākumus, kas palīdzēja uzplaukt tūrismam Skotijas Ziemeļos - Keitnesā un Saterlendā.

Jaunajam tūrisma maršrutam "Heart 200" ir izveidota īpaša tīmekļa vietne un tajā var atrast virkni izmitināšanas iespēju, tostarp pieczvaigžņu viesnīcas, viesu namus un kempingus. Mājaslapā sniegta informācija arī par aktivitātēm, ko iespējams baudīt maršrutā – sākot no pastaigām kalnos, piļu apraudzīšanas, golfa spēles līdz pat spirta rūpnīcas apmeklējumam. Maršruta veidotāji iedrošina – nav būtiski – esat ģimene ar maziem bērniem vai dzīves pieredzējuši ceļotāji sirmā vecumā, aktivitāšu klāsts ir visai iespaidīgs un ikviens varēs atrast sev piemērotāko.

Skotiju raksturo krāšņa dabas daudzveidība - sākot no ielejām un ezeriem, līdz pat stāvām kraujām un klintīm. Šajā teritorijā vēsturiski ir notikuši nemierīgas pretestības svešzemju varai un tas ir izveidojis skotus par sīkstu un lepnu tautu. Skoti ļoti lepojas ar savas tautas tradīcijām un pat mūsdienās oficiālajā apģērbā nēsā kiltus - tradicionālos skotu svārkus. Skotijas krāšņumu veido ne tikai zaļojošās ielejas un mirdzošie ezeri, bet arī tās pilis, viduslaiku vecpilsētas un muižas.

Skotija ir viena no četrām Apvienotās Karalistes daļām, kurai ir sauszemes robeža ar Angliju. Tai pieder apmēram 790 salas. Austrumos to apskalo Ziemeļjūra, ziemoeļos un rietumos - Atlantijas okeāns, bet dienvidaustrumos - Ziemeļu šaurums un Īrijas jūra.

Vairāk par jauno maršrutu lasi heart200.scot

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96112895sec.