Parīzes centrā turpmāk liegs iebraukt tūristu autobusiem

Lielās tūristu masas Eiropas pilsētās nav nekas jauns un arī Francijas galvaspilsētā Parīzē, kas ir īsts ceļotāju magnēts, vietējie iedzīvotāji atzīst, ka izjūt diskomfortu un atklāti saka - tūristu autobusi pilsētas centrā rada "īstu anarhiju".

Francijas galvaspilsētas mēra vietnieks Emanuels Gregārs (Emmanuel Gregoire) laikrakstam "Le Parisien" pastāstīja, ka Parīze vēl nav tik ļoti pārpludināta ar masu tūrismu kā Venēcija vai Barselona, bet parīzieši ir nobažījusies par tūristu autobusu pieplūdumu.

Parīzes pilsētas vadības mērķis ir aizliegt tūristu autobusiem iebraukt pilsētas centrā, kur atrodas iekārojamākie tūrisma objekti. Šāds aizliegums rosinātu ceļotājus doties uz tiem ar kājām, braukt ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu.

Gregārs stāsta, ka šobrīd tiek izstrādāti jauni noteiktumi un drīzumā autobusu kustību kontrolēs jauni likumi. Aizliedzot intensīvo tūristu kustību pilsētas sirdī, visticamāk, daļa no budžeta ceļotajiem pieņems lēmumu uz Parīzi nedoties.

2018. gadā Parīze uzņēma rekordlielu skaitu tūristu – 50 miljonus, kas ir par 2 miljoniem vairāk nekā 2017. gadā. Tūristu pieplūdumu nav mazinājuši arī dzelteno vestu protesti pret valdību, kas sākās 2018. gada novembrī. Savukārt Francija ir visapmeklētākā valsts pasaulē – 2018. gadā tā uzņēma 89.4 miljonus tūristu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69101596sec.