No Venēcijas izraida tūristus par noteikumu pārkāpumiem

Venēcija ir pilsēta, kas nelīdzinās nevienai citai pasaulē. Ielu vietā ir kanāli, tajā atrodas vecākais ebreju geto pasaulē un tās pieminekļi un ēkas bez pūlēm spēj sacensties ar Romas un Florences šedevriem. Katru gadu uz šo vietu atbrauc 10 miljoni tūristu, radot vienus no lielākajiem pūļiem Eiropā.

Ne visi pilsētu apskatīt kārie ceļotāji pret to izturas ar cieņu, tādēļ pēdējo gadu laikā vietējās varas iestādes ar jauniem likumiem un nosacījumiem bargi vērsušās pret likumpārkāpējiem. Aizvadītajos gados uzsāktā kampaņa #EnjoyRespectVenezia, pievērsa uzmanību daudzām necieņas pilnajām lietām, kuras neievēro pilsētas viesi. Sākotnēji šī kampaņa tika iecerēta vien īslaicīgi, tomēr ar laiku saprasts, ka tā nes augļus un bez uzraudzības tūristi iet savu veco ieradumu pēdās.

Noteikumi paredz, ka Venēcijā nav ļauts peldēties pilsētas kanālos, rīkot piknikus ārpus tam paredzētām vietām, pārlieku ilgi aizkavēties uz slavenajiem Venēcijas tiltiņiem, vizināties ar velosipēdu un piemēslot apkārtni, stāvēt vai gulēt uz soliņiem, nodarboties ar mākslinieciskām izpausmēm bez atļaujas, kā arī piestiprināt "mīlas atslēgas" pie tiltu margām, kāpt kokos, uz ēku sienām un pieminekļiem, pārģērbties publiski, barot putnus un pastaigāties bez apģērba augšdaļā (arī apakšdaļā, protams!) vai tikai peldkostīmā. Aizliegts arī radīt pārlieku lielu troksni nakts laikā, tāpat liegts trokšņot arī siestas laikā no plkst.13 līdz 15 dienā.

Venēcijas apmeklētāji par noteikumu neievērošanu var tikt sodīti ar naudas sodu summu līdz pat 500,- Eiro apmērā. Šo noteikumu mērķis ir atturēt no Venēcijas apmeklējuma tādus cilvēkus, kuri uzskata, ka var darīt visu, kas ienāk prātā, nerespektējot pilsētas un sabiedrības drošību, no ierašanās pilsētā.

No ceļojuma vien "čiks" sanācis diviem tūristiem no Berlīnes – abi apsēdās uz Rialto tilta pakāpieniem, izņēma savu mazo tūrisma gāzes plīti, lai pagatavotu sev siltu dzērienu un… ieklās nepatikšanās. Tā kā ceļotāji vēsturiskā vietā veica neatļautas darbības, tie tika sodīti ar naudas sodu 950,- eiro apmērā (kopā) un likumsargi tiem palūdza nekavējoties pamest Venēciju.

Amatpersonas apstiprinājušas, ka šis ir jau 40. gadījums kopš 2019. gada maija, kad ceļotājiem pavēlēts pamest pilsētu par noteikumu pārkāpšanu. Izraidītās personas identificēs un informācija par to pārkāpumiem tiks nodotas attiecīgo valstu vēstniecībām un konsulātiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09009004sec.