Kur slēpjas Portugāles pievilcība rudenī?

Ja kādu iemeslu dēļ atvaļinājums plānots nevis vasarā, bet rudenī, tieši tad ir labs laiks Portugāles apmeklējumam, apkopojot ceļotāju viedokli, secinājis tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Augustā lielā tūristu pieplūduma dēļ finansiāli ir visdārgāk ceļot uz Eiropas kontinenta vistālāk uz rietumiem esošo valsti, bet Portugāles dienvidos pat septembrī un oktobrī vēl ir silti un patīkami, labie laikapstākļi dod iespēju peldēties līdz vēlam rudenim, restorānos tiek pasniegts jaunās ražas portugāļu vīns, bet svētki nekad nebeidzas.

Vēsturiskas vietas ik uz soļa

No apkārtnes apskates vērtām vietām vērts redzēt Faro, Sagres zemesragu jeb Sv. Vinsenta zemesragu – galējo Eiropas punktu, Lagušas pilsētiņu un, protams, arī Lisabonu, kā arī salīdzinoši netālo Seviļa, Spānijā. Tiem, kurus aizrauj vēsture, Portugālē ir daudz ko iepazīt. Vietējā arhitektūra, tajā izmantotās portugāļu flīzes, dažādie dekori ir rets skaistums, un pastaigas to apskatei mērenākos laikapstākļos, protams, ir baudāmākas. Dabā brīvi aug eikalipti, apelsīnu koki utml.

Algarvē peldas vēl oktobrī

Algarves piekraste ir viens no populārākajiem galamērķiem Portugālē, lai pavadītu gan laiskas, gan aktīvas brīvdienas pārsteidzošiem dabas skatiem apveltītajā Atlantijas okeāna pludmalē. Lai paspilgtinātu iztēli, kā kādreiz jutās jūrasbraucēji, var doties nelielā izbraucienā ar kuģīti. Gadā reģionā ierodas aptuveni 7 miljoni tūristu, protams, rudenī šeit ir daudz mierīgāk. Klintis, alas, smalkas zeltainās smiltis pārsteidz ikvienu ceļotāju. Atceramies, ka Portugāles jūrasbraucēji savulaik lielā mērā izmainīja pasauli, un šodien skats tālu okeānā dod iespēju iztēloties, kā jūrasbraucēji no Portugāles pirmie nokļuva Indijas rietumkrastā un sāka tirdzniecību. Turklāt pludmales ir ļoti tīras, tām regulāri piešķir Zilo karogu. Protams, šejiene īpaši ir iecienīta ūdenssporta cienītāju vidū.

Jaunais vīns, tradicionāla un mūsdienu virtuve apvienojumā ar fado

Portugāle ir slavena ar savu augstās kvalitātes deserta portvīnu – saldu stiprināto dzērienu. Rudens pēc vīnogu ražas novākšanas ir īstais laiks, lai nogaršotu jauno vīnu, un tā pasniegšana vienmēr ir svētki. Ne mazāk slavens par portvīnu Portugālē ir vieglais Vinho Verde jeb tulkojot – zaļais vīns, kam vīnogas ievāc agri, to gatavo īsā laikā un malko tieši kā jauno vīnu, šīs vīns labi sader ar jūras veltēm. Apvienojumā ar vietējiem ēdieniem Portugāles vīnu degustācija ir vienreizējs garšas piedzīvojums jebkuram gardēdim. Pajautājiet vietējiem par izvēlētās vīna pudeles korķi! Portugāle ir slavena ar ozolkoka vīna pudeļu korķiem, pasaulē ieņemot vadošo lomu to ražošanā. Portugālē labi klāts galds ir viesmīlības simbols – reizē attīstās arī mūsdienu virtuve, kurā jaunie šefpavāri apvieno tradīcijas ar moderno virtuvi. Ja vēl cienastu pavada Portugāles nacionālā mūzika – fado... Vienīgi jāatceras, ka Portugāle pieder pie tām valstīm, kurās ir siesta, bet arī vakariņu laiks ir salīdzinoši agrs un beidzas līdz aptuveni pulksten 21.00 – 22.00.

Portugāļu dzīvesprieks un bezgalīgie svētki

Portugāļiem dzīvo ar prieku, viņi mīl komfortu, un rudenī, kad noklust aktīvā tūrisma sezona, darba ir mazāk, vēl labāk iespējams izjust, kā viņi dalās savā pasaules uztverē ar ciemiņiem. Valsts piedzīvo uzplaukumu, līdz ar to iedzīvotāji šeit jūtas labi. Ne velti ir teiciens, ja vēlas redzēt īsto Eiropu – lepnu un skaistu, tad jādodas uz Portugāli. Te jāatzīmē, ka dzīvespriecīgie portugāļi mīl svētkus, kas notiek regulāri, un tādos noteikti ir iespēja nokļūt arī rudenī.  

Portugāle jeb Portugāļu Republika atrodas Pireneju pussalā un robežojas tikai ar Spāniju. Piekrasti no dienvidiem un rietumiem apskalo Atlantijas okeāns, un Portugālei pieder arī tajā esošās Azoru salas un Madeiras sala. Teritorijas ziņā Portugāle ir tikai pusotru reizi lielāka par Latviju. Portugāļu valoda ir septītā lielākā pasaulē, kurā runā vairāk nekā 240 miljoni iedzīvotāju - 80% no viņiem dzīvo Brazīlijā.

Tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle strādā kopš 2015. gada, un tā devīze skan: "Mēs neiespējamos virzienus padarām iespējamos." "INTERLUX Travel" pārstāvniecības ārpus Latvijas atrodas vēl četrās valstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Vācijā, dodot darbu 150 cilvēkiem. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles mērķis ir izstrādāt augstas kvalitātes ceļojumus par pieejamām cenām. Ar viesnīcām, transporta, prāmju un aviokompānijām noslēgti ekskluzīvie līgumi dod iespēju INTERLUX Travel veidot augstas klases ceļojumus par zemām cenām. INTERLUX Travel piedāvā vairāk nekā 90 ceļojumus ar lidmašīnām, prāmjiem un autobusiem visā pasaulē. INTERLUX Travel izmanto sertificētu gidu pakalpojumus, kuri ir vietējie ceļojumu galamērķu valstīs. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), uzņēmums Latvijā ir apdrošināts 125 000 EUR vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66957688sec.