Venēcijā arhitektam piespriež naudas sodu par neveiksmīga tilta projektēšanu (video)

Venēcija, ar 415 kvadrātmetrus lielo platību un vairāk nekā 260 tūkstošiem pastāvīgo iedzīvotāju, ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā. Pilsēta atrodas uz 117 nelielām salām, kuras savieno vairāk nekā 370 tilti.

Diemžēl daži no tiem nav izraisījuši viennozīmīgu attieksmi no ceļotāju puses. Šoreiz runa ir par Konstitūcijas tiltu (Ponte della Costituzione – itaļu val.), kas ved pāri slaveno Lielo kanālu. Tiltu projektējis spāņu arhitekts Santjago Kalatrava (Santiago Calatrava) un kopš tā uzstādīšanas 2008. gadā, tilts sabiedrībā vērtēts visai strikti.

Pirmie pārmetumi tika saņemti par tā nepiemērotību cilvēkiem, kas pārvietojas ratiņkrēslos. Šī situācija tika atrisināta, uzstādot liftu. Tāpat tilts savos 11 pastāvēšanas gados ir ļoti nolietojies – to ik dienu šķērso tūkstošiem tūristu, kas dodas uz tuvējo vilcienu staciju un autoostu. 94 metrus garais tilts ik dienu burtiski dilst acu priekšā un tam pastāvīgi nepieciešama apkope un uzlabojumi.

Saskaņa ar medija New York Times sniegto informāciju, Romas Revīzijas palāta 2019. gada augustā secinājusi, ka arhitektam vajadzēja paredzēt šo noslogojumu - ņemot vērā, ka Venēcijas masu tūrisma problēma ir labi zināma. Neveiksmīgi projekētā tilta dēļ arhitektam Santjago Kalatravam piespriests ar 78.000 eiro liels naudas sods.

Tilts savu nosaukumu saņēmis par godu Itālijas konstitūcijas 60. gadadienai 2008. gadā. Tas savieno Santa Lucia vilcienu staciju ar Piazzale Roma laukumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75603986sec.