Atklāj restorānu, kurā var nobaudīt termītu pūderi un skudru garšvielas

Ja esi skatījies kādu realitātes šovu, kurā notiek sīva cīņa par izdzīvošanu dabā (džungļos, mežos u.tt.), nereti kā spēka un proteīna avots tiek "nobaudīti" kukaiņi – tārpi, vaboles un citi.

Kāds šefpavārs jaunā Latīņamerikas restorānā "Seven Reason" Vašingtonā nolēmis pārbaudīt, kā restorāna viesi reaģēs, ja ēdienkartē ieraudzīs maltītes, kurām pievienotas negaidītas sastāvdaļas. Enrike Limardo (Enrique Limardo), Venecuēlā dzimušais šefpavārs un līdzīpašnieks iedvesmu šādas ēdienkartes izveidošanā guvis laikā, kad devās ceļojumā apkārt Amazonei.

"Iespēja izmantot šīs sastāvdaļas raksturo saknes, no kurām esmu cēlies. Izmantoju šīs neparastās piedevas ēdienos, es cenšos godinātu savu senču kultūru", stāsta Limardo.  

Ēdienkartē pieejamā "Katara" ir pikanta mērce no Venecuēlas džungļiem (Amazonas), kas pagatavota no raudzētām lielajām skudrām, saknēm un dažām vietējām garšvielām. Tās aromāts ir skābs, pikants, un to izmanto, lai papildinātu tradicionālo biezputru. Dažos ēdienos ir arī termīti, ko Limardo raksturo kā kraukšķīgus, neparastus un ar nedaudz skābu aromātu. Viņš tos pievieno kā piedevu liellopu un vistas gaļai, kā arī samaļ ar jūras sāli, lai veidotos unikāla garšviela, ko pievienot olbaltumvielām vai dārzeņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2019 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2019 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2299552sec.