Svarīga informācija ceļotājiem, kuri dodas uz Izraēlu

2019. gada 12. novembrī uzsākta intensīva raķešu apšaude no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju saistībā ar Gazas Islāma Džihāda līdera Bahaa Abu Al-Ata nogalināšanu.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) lūdz nopietni izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Izraēlu saistībā ar drošības situācijas saasināšanos visā Izraēlas teritorijā. ĀM stingri iesaka ceļotājiem nedoties uz Gazas joslu un rajoniem, kas ar to robežojas, vai, gadījumā, ja tur atrodaties, nekavējoties pamest šo reģionu.

Ja atrodaties Izraēlā, ĀM aicina uzmanīgi sekot vietējo varas iestāžu norādēm un aktuālajai informācijai plašsaziņas līdzekļos:

ziņas krievu valodā – newsru.co.il/

www.9tv.co.il/;

fmcube.net

ziņas angļu valodā – www.timesofisrael.com

Ieslēdzoties trauksmes sirēnai, visiem, kuri atrodas ēkās, nekavējoties jādodas uz ēkas drošajām telpām. Visiem, kuri atrodas uz ielas, nekavējoties ir jādodas uz publiskajām patvertnēm (adreses pieejamas https://www.oref.org.il, saite darbojas tikai Izraēlas teritorijā) vai apakšzemes stāvvietām, kur jāpaliek vismaz 10 minūtes pēc trauksmes sirēnas beigām.

ĀM vērš uzmanību, ka drošības situācija Izraēlā nav stabila un tā var strauji mainīties. ĀM īpaši aicina būt piesardzīgiem, atrodoties Jeruzalemē un Palestīnas Pašpārvaldes teritorijā, izvērtēt apkārtējo situāciju un izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits, un kurās iespējamas masu nekārtības un terora akti. Vienlaikus ĀM aicina ceļotājus ievērot īpašu piesardzību, izmantojot sabiedrisko transportu, vai iespēju robežās izvairīties no tā izmantošanas.

Tāpat Ārlietu ministrija stingri iesaka ceļotājiem neapmeklēt Izraēlas pierobežas reģionus ar Libānu un Sīriju.

Ja esat nonācis ārkārtas situācijā:

ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Izraēlā pa tālruni: +972 377 758 12 vai mobilo tālruni +972 544 558 995, vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11  vai e-pastu: [email protected] .

Ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8845818sec.