Zelts Kannās! Radošā apvienība «Skudras Metropole» un Ukrainas aģentūra «Plombir Event» plūc uzvaras laurus

Zelts Kannās! Radošā apvienība «Skudras Metropole» un Ukrainas aģentūra «Plombir Event» plūc uzvaras laurus

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un Ukrainas aģentūra “Plombir Event” ar starptautisko labdarības projektu “Ukraine. Residence of Freedom” plūc atzinības laurus, iekarojot sarkano paklāju un nesot Brīvības vārdu pasaulē. ZELTS prestižajā konkursā “Heavent Awards 2024” Kannās!

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un Ukrainas aģentūra “Plombir Event” gūst atzinību Kannās un iekaro sarkano paklāju, saņemot ZELTU vērienīgajā un prestižajā pasākumu rīkotāju konkursā “Heavent Awards 2024”, kurā tiek apbalvoti labākie dzīvās komunikācijas notikumi un kultūras pasākumi no visas pasaules - informē Radošās apvienības “Skudras Metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa.

Projekts “Ukraine. Residence of Freedom” saņēma augsto ZELTA apbalvojumu kategorijā “Sport, cultural, educational or entertainment event award”.

“Heavent Awards 2024” festivāls un konkurss notiek jau 16. gadu. Konkursam tika iesniegti 158 nacionālie un starptautiskie pieteikumi. Apbalvojums saņēma tikai 13 izcilākie darbi ar sasniegtiem labiem rezultātiem. Konkursa specifika – 60 % no kopvērtējuma sastāda žūrijas balsojums, kuri ir izvērtējuši projekta prezentāciju klātienē ar 16 žūrijas pārstāvju lielu sastāvu. Katra projekta prezentācijai tiek atvēlētas 6 minūtes. Savukārt 40 % tiek iegūti ceremonijas laikā no zāles balsojuma, kur katra finālista projekta prezentāciju vērtē vien pēc 30 sek. garas video filmiņas noskatīšanās, kurā jāpagūst izklāstīt katra projekta uzdevumi, mērķi, ideja un sasniegtie rezultāti.
Starp finālistiem un balvu saņēmējiem tādi zīmoli un tradīcijām bagāti notikumi kā Tour de France, FIFA Club World Cup 22 atklāšanas ceremonija, spēcīgi zīmolu stāsti un īpašas ceremonijas, notikumi dažādās valstīs - The Grand Automotive Week in Qatar, Parīzes Lotus modes nedēļa, tehnoloģiskie priekšnesumi Eifeļa tornī un Senmišela pilī, Volkswagen Pasaules prezentācija un Porsche Sports Cars 75. gadadiena. Deloitte, Air France, DNB Bank, Paris Aéroport Porsche Sports Cars, Renault, Škoda Kodiaq, Peugeot, Volkswagen, Samsung, Pandora, Google AI, Viva Technology 2023, un daudzi citi.

“Redzot jaudīgos un spēcīgos citu valstu pasākumus ar milzu budžetiem, atliek vien izbrīnā noelsties. Kā mēs spējām ar brīvprātīgo darbu sasniegt tik jaudīgu rezultātu? Spēcīga ideja, radoši risinājumi bezizejā, nestandarta tandēmi, jauni, nebijuši mākslinieciski paņēmieni, aģentūru kopdarbs, divu nāciju sinerģija, nesot Brīvības vārdu un jēgu caur mākslu un kultūru pasaulē, kā ar absolūti brīvprātīgs darbs tomēr tika novērtēts visaugstāk.” stāsta RA “Skudras Metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa.

“Jau nokļūt pusfinālā prestižajā Kannu “Heavent Awards” festivālā ir apbrīnojams rezultāts un milzīgs pagodinājums. Bet vēl pārsteidzošāk pēc sīvas cīņas un klātienes prezentācijām, kurās obligāts nosacījums prezentēt darbus kopā ar klientu, saņemt augstos apbalvojumus. Kā festivāla ceremonijā teica Kannu mērijas pārstāvji: “Ja jūs esat šeit, tad jūsu paveiktie darbi ir ļoti īpaši, jo darbu atlase ir nežēlīga un ļoti strikta.” Uz sarkanā paklāja kāpj tikai jaudīgākie un spējīgākie. Sasniegt tik augstus rezultātus, jo sevišķi, ja šis ir vienīgais konkurss nozarē, kur gala vērtējuma 60 % sastāda žūrijas balsojums, bet 40 % skatītāju balsojums zālē pasākuma ceremonijas laikā, ir vienkārši nereāls. Tas nozīmē, ka arī francūžus mūsu projekts pārsteidza, pauž RA “Skudras Metropole” un projekta “Ukraine. Residence of Freedom” vadītājs Toms Veiss.

“Patiesībā mums joprojām grūti noticēt, ka latviešu un ukraiņu kopdarbam tik augsts apbalvojums. Pateicamies ikvienam, kurš pielika savu roku projektu tapšanā. Dalām šo zeltu ar visiem iesaistītajiem un lepojamies, ka Latvija VAR! Mēs esam atbalsts Ukrainai visdažādākās nozarēs un notikumos. Paldies visai lielajai “Ukraine. Residence of Freedom” komandai un visiem brīvprātīgiem projektā iesaistītiem, atbalstītājiem un ziedotājiem. Vairāk kā 40 uzņēmumiem un partneriem, tā par paveikto stāsta RA “Skudras Metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa.

Labdarības projekts “Ukraine. Reisdence of Freedom” ir starptautisks latviešu un ukraiņu mākslinieku sadarbības projekts, kura mērķis ir apvienot dažādu valstu māksliniekus vienotā brīvības meklējumā, kā arī atbalstīt tos, kuriem karadarbības rezultātā ir nepieciešams garīgās veselības atbalsts. Projekts sākās 24. augustā 2023. gadā, kad tika atzīmēta Ukrainas neatkarības diena un norisinājās līdz mēneša beigām, 29. augustam 2023. gadā. Pēc projekta norises Rīgā, tas tiks realizēts Igaunijā, Lietuvā, Somijā u.c. valstīs.

Projekta iniciatori un autori ir Natālija Čizova (Natali Chyzhova, UA), Gundega Skudriņa (LV), Toms Veiss (LV), Daša Bilenko (Dasha Bilenko, UA) un Aleksa Morozova (Alex Morozova, UA).

Sešu dienu laikā mākslas rezidences laikā tapa augstvērtīgi kultūras un mākslas procesi, kas iemantoja brīvības būtību. Projektā piedalījās vairāk nekā 20 Latvijas un Ukrainas mākslinieki un radošo nozaru pārstāji no desmit dažādām nozarēm - gleznotāji, aktieri, instalāciju mākslinieki, skaņu mākslinieki un komponisti, šefpavāri, horeogrāfi u.c. nozaru pārstāvji

“Mēs ticam mākslas spēkam, ka tā spēj pārkāpt robežas un savest cilvēkus kopā. Ar šo pasākumu vēlējāmies veicināt starpvalstu dialogu un pozitīvi ietekmēt tos, kurus ir skāris karš Ukrainā,” uzsver projekta iniciatore Natālija Čizova.

“Katrs darbs, ko radījuši mākslinieku pāri, ir stāsts par brīvību. Tā ir divu nāciju sinerģija laikmetīgās mākslas izpausmēs. Tas ir veids, kā mākslinieki pauda savu nostāju par brīvības cenu un dalījās ar plašāku auditoriju,” uzsver projekta virsproducente Gundega Skudriņa.

“Projekts joprojām turpinās. Tā nākamās sērijas paredzētas Somijā, Lietuvā un citās valstīs. Mums ir milzīgs prieks par radošo tandēmu turpinājumiem, jaunām iniciatīvām un kopdarbiem, kas vēstī par svarīgām un sabiedrībai noderīgām vērtībām,” stāsta projekta vadītājs Toms Veiss.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71128988sec.