Skaistie Dienvidāfrikas safari var būt ļoti daudzveidīgi

Safari – tas skan kā bezgalīgas ainavas, kā lieli plašumi, tas izklausās piedzīvojumiem bagāti, ar lieliem dzīvniekiem un biezām mežu audzēm. Vārds safari ir cēlies no Austrumāfrikas Kisuaheli valodas un vienkārši nozīmē: ceļot.


Vīna ceļš ved pāri četrām pārejām (www.stellenboschtourism.co.za)
Interesants maršruts pāri četrām pārejām ir izveidots vīna zinātājiem un kalnu serpentīnu cienītājiem. Vīna ceļa sākumpunkts ir Stellenbosch, kas ir otrā vecākā Dienvidāfrikas pilsēta. Stellenbosch atrodas vienā no valsts labākajiem vīnkopības reģioniem. Pilsēta ir pazīstama ar savām labi saglabājušajām „kapholländischen“ arhitektūras stila ēkām.

No Stellenbosch virzienā uz dienvidaustrumiem atrodas 1830.gadā dibinātā vīna darītava Vineyard Lancerac. Neoklasicisma stilā celtā savrupmājā tagad ir izveidota viesnīca un restorāns. Mājas vīnu - Cabernet Sauvignon ieteicams baudīt kokteiļbārā, kas atrodas kādreizējā saimniecības stallī.
Ceļojumu var turpināt, dodoties uz Hellshoogte Pass, kas atrodas tikai 363 metru augstumā. Ceļš ved garām Boschendal vīna darītavai, uz 701 metrus augsto Franschhoek Pass, no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz Franschhoek ieleju.
No Viljoen Pass (525 m) dodoties uz dienvidiem var nokļūt līdz Elgin un Grabouw saimniecībām, kas nodarbojas ar augļkopību.

Trīs pārejām ir tikts pāri, vēl tikai trūkst Sir Lowry's Pass, kas atrodas pie Somerset West, un ir ar vēsturiskām vīna darītavas tradīcijām. No šejienes paveras skats pāri False līcim un Kapas pussalai. Ja joprojām vēl mazliet ir „pa maz“, un ir vēlēšanās apmeklēt vēl citas vīna darītavas, tad var doties pāri Bain´s-Kloof-Pass līdz Worcester, kur atrodas liela brendija destilācijas rūpnīca.


Drakensberg (www.drakensberg.org.za) 

Tās ir Dienvidāfrikas augstākais punkts: 3842 metru augstais Drakensberg, ko attiecīgi zulu valodā sauc par "aizsargbarjeru".

Interesants ir ceļojums cauri Drakensberg nacionālajam parkam, kur ir iespējams nodoties ne tikai tādām sportiskām aktivitātēm kā pārgājieni, alpīnisms, kalnu riteņbraukšana, zirgu izjādes un makšķerēšana, bet arī var apskatīt senos gleznojumus uz klintīm un izbaudīt fantastisko dabu.

Tāpat ir iespējams veikt vairāku dienu braucienu uz Sani Pass, kas atrodas Drakensberg kalnu dienvidos. Jāatzīmē, ka ceļš noteiktā augstumā ir izbraucams tikai apvidus automašīnām, jo tas ir vietām šaurs, līkumains un akmeņains.
Sani Top Chalet, kas ir gandrīz 3000 metrus virs jūras līmeņa piedāvā naktsmītnes visos gadalaikos. Tikai 16 kilometru attālumā ir mazs robežkontroles postenis ar Lesoto. Lielā mērā sastopami ir neskartās dabas dārgumi - antilopes, zebras, degunradži, ziloņi un bifeļi.


Ziloņu safari Krīgeres parkā (www.krugerpark.co.za)
safari
Slavenā Krīgeres Nacionālā parka apmeklējums ir obligāts gandrīz katram Dienvidāfrikas tūristam. Parks atrodas 400 kilometrus uz ziemeļiem no Johannesburgas, tur var sastapt visus "Big Five", proti, antilopes, zebras, degunradžus, ziloņus un bifeļus, kā arī citus Āfrikai tipiskos dzīvniekus. Parks ir milzīgs, apmēram kā Beļģijas valsts teritorija.
Parkā ir vairāk nekā 1800 km ceļu, no kuriem 697 km ir asfaltēti. Jāatzīmē, ka ļoti stingri ir aizliegts nogriezties no norādītajiem ceļiem.
Labākā sezona, lai vērotu ziloņus, degunradžus, bifeļus, lauvas un leopardus ir sausajā laikā, proti, no jūnija līdz septembrim. Šajā laikā savannā ir sauss un maz veģetācijas, un dzīvnieki dodas uz ūdens punktiem.
Ja kādām šāds brauciens ir ļoti spraigs un stresa pilns, tad var "pārslēgties" uz ziloņiem, proti, sēsties ziloņa mugurā un ļoti ērti un aizraujoši doties pastaigā cauri krūmājiem. Tāpat parkā var apskatīt arī iezemiešu zīmējumus no akmens un dzelzs laikmeta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4575398sec.