Pārdevēji un taksisti – lielākie tūristu ienaidnieki [1]

Ikvienam ceļotājam pirms došanās atpūtā tiek ieteikts uzmanīties no viltvāržiem un blēžiem. Britu pētniecības grupa YouGov pēc veiktā pētījuma ir secinājusi, ka piektā daļa (21%) britu ceļotāju pēdējā laikā nelikumīgu darbību rezultātā kādā no ceļojumu galamērķiem ir šķīrušies no ievērojamas naudas summas.

Visizplatītākais naudas izmānīšanas variants no tūristiem ir apzināta cenu pacelšana veikalos. Vietās, kurās apgrozās daudz ārvalstu tūristu veikalnieki jau sen ir iemācījušies kā atšķirt jau pieredzējušu tūristu no „jauniņā”. Nosaukt cenu precei augstāku nesagādā pūles nevienam veikalniekam, tas nu ir jāatceras katram ceļotājam.
Otra vieta, kur visbiežāk par „upuriem” kļūst ceļotāji, ir taksometri. Simpātisks un runātīgs šoferis piedāvās Jums parādīt pilsētu, veicot ekskursiju pa ceļam uz viesnīcu. Protams, šajā gadījumā uz viesnīcu tiek izvēlēts garākais ceļš un rezultātā, arī samaksa par braucienu ir pieaugusi vairākkārtīgi.
Tūristi vairāk tiek apmānīti, ja viņi retāk ar savām sūdzībām griežas attiecīgajās likumsargu iestādēs. Taču arī tūristus var saprast, jo kuram, tad gribas pavadīt savu dārgo atpūtas laiku rakstot dažādus paskaidrojumus un iesniegumus. Vai ar to var cīnīties? Katrā ziņā katram ceļotājam pašam ir jāatceras, ka pirms ceļojuma ir jāievāc informācija par izvēlēto ceļojuma galamērķi, ieskaitot informāciju par vidējām pakalpojumu cenām. Jāatceras, ka par iekāroto preci var arī tirgoties, līdz ar to pārdevējs nebaidīsies noiet līdz preces standarta cenai. Pērciet preci, ja esiet drošs, ka neizdosiet par to daudz naudas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 alberts 03/05/2009 13:53 Ja taxi nav skaititaja nesiedies.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17872691sec.