Sanfrancisko veidos Volta Disneja muzeju

2009.gada oktobrī ASV pilsētā Sanfrancisko tiks atklāts muzejs, kura ekspozīcijas vēstīs par Volta Disneja mākslinieciskajiem sasniegumiem un viņa personisko dzīvi. Muzeja izveide izmaksās 112 miljonus ASV dolāru.

Par Walt Disney Family Museum eksponātiem kļūs gan mākslinieka personiskās mantas, gan viņa populāro multiplikāciju filmu kadru zīmējumi. Muzeja izveidi finansē Disneja fonds. Muzejs informēs par Volta Disneja dzīvi, sākot no pieticīgās bērnības Missurī, gan par darbu ātras palīdzības dienestā Pirmā Pasaules kara laikā, līdz viņa fantastiskajām idejām. Muzejs, protams, neiztiks bez viņa darbiem, ieskaitot „Sniegbaltīti un septiņus rūķīšus” (pirmais pilnmetrāžas darbs), par kuru tiks saņemtas daudzas balvas, ieskaitot slaveno „Oskaru”.

Muzejs atradīsies Presidio parka teritorijā, un tā atrašanās vieta ir izvēlēta, lai būtu tuvāk mākslinieka meitas Diānas Disnejas-Milleres dzīvesvietai un Walt Disney korporatīvai studijai.

Eksponāti tiks izstādīti hronoloģiskā secībā, bet viņā darbi tiks translēti 215 monitoros, kas būs uzstādīti zālēs. Tiek plānots izveidot arī kinozāli (120 vietām), veikalu un kafejnīcu. Paredzēts, ka muzejs laidīs katras 15 minūtes ne vairāk kā 60 personas. Tas norāda, ka muzejs plāno gadā apkalpot 517 tūkstošus apmeklētāju.

Jāatzīmē, ka jaunā muzeja direktors Ričards Benefilds tika pavadījis ne mazums laika strīdos ar viņa meitu, jo viņš ir paziņojis, ka vēlas, lai cilvēki uzzinātu visu par šo izcilo mākslinieku, tai skaitā arī iepazītos ar filmu, kas vēsta par streiku, ko rīkoja Volta Disneja strādnieki 1941.gadā. Līdz ar to muzejā būs arī informācija, kas „nepatīk” viņa mantiniekiem.

Volts Disnejs mira no plaušu vēža 67 gadu vecumā un ir apglabāts Kalifornijā esošajā Forest Lawn kapsētā.

Walt Disney studija pārvalda visas tiesības izmantot Volta Disneja vārdu un paraugus, kas apgrūtina muzeja izveidi. Jāatzīmē, ka kompānija pagaidām nesteidzas komentēt jaunās iestādes-muzeja parādīšanos ar Disneja vārdu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84072304sec.