Borneo salas štats Sabaha aicina apciemot orangutanus

Eiropas tūristiem Malaizijas Borneo salas štats Sabaha ir populārs ar izcilām niršanas un pludmaļu vietām, taču jaunie projekti ir akcentēti uz ekotūrismu, lai glābtu retos dzīvniekus, piemēram, orangutana populāciju. Borneo sala ir orangutana pēdējā dzimtene, kur šis cilvēkveidīgais dzīvnieks vēl ir brīvi sastopams, taču cilvēka iedarbības rezultātā orangutans strauji zaudē savas pozīcijas. Arī Sabaha štata pludmalēs ir sastopamas retas bruņurupuču un gliemežu sugas. Jaunais ekotūrisma projekts ir Bornean Sun Bear Conservation Centre, kas palīdz aizsargāt malaiziešu lāci (Sun Bear), kas ir mazākais lācis lāču saimē. Daudzi dabas aizsardzības projekti tagad ir cieši saistīti ar ekotūrismu.

Pasaulē trešās lielākās salas Borneo vēsturiskais nosaukums ir Kalimantāna, kurā atrodas divi no 23 Malaizijas štatiem. Sabahas štata galvaspilsēta ir Kota Kinabalu, kas atrodas starp Krokera kalnu grēdu un džungļiem, var lepoties ar Malaizijas lielāko mošeju. Savulaik Sabaha bija pazīstama kā Britu Ziemeļu Borneo, bet pēc iestāšanās Malaizijas Federācijā 1963.gadā tā tika pārdēvēta par Sabahas štatu, kuras teritorija ir mazliet lielāka par Latviju. Štatā atrodas Mount Kinabalu kalns, kas ar 4101 metru ir lielākais Dienvidaustrumāzijā. Sabahas štats ik gadu tiek apmeklēts no apmēram 3 miljoniem tūristu, kur 96% ierodas ar lidmašīnu satiksmi. Kopējie ieņēmumi sasniedz apmēram 1 miljardu eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45957994sec.