Somija aicina ziemas sezonā vērot ziemeļblāzmu

No oktobra līdz martam ir īstais laiks, lai dotos uz Somiju vērot vienreizējo dabas parādību -ziemeļblāzmu. Dažas viesnīcas un rīkotāji pat sniedz īpašas iespējas šīs iespaidīgās dabas parādības vērošanai. Piemēram, netālu no Somijas pilsētas Ivalo pie Inari ezera, atrodas iglu viesnīca Kakslauttanen, kur viesi var nakšņot stikla iglu. Šie iglu ir izgatavoti no speciāla termo stikla un pat pie -30 grādiem, iekšā ir patīkami silts. Šogad viesnīca pirmo reizi piedāvā ekskursijas ar Sky panorāmas autobusu. Speciālie autobusa lielie jumta logi, ļauj ekskursantiem lūkoties naksnīgajās debesis un vērot ziemeļblāzmu.

Vienlaicīgi gulēt un svīst sniegā - šādu izdevību sniedz Arctic Snow Hotel viesnīca. No sniega un ledus gatavotā viesnīca, piedāvā viesiem ne tikai vienreizējas nakšņošanas iespējas, bet arī sniega saunu. Kūstošais sniegs rada saunas iekšienē ļoti daudz tvaikus, tādejādi tā ir salīdzināma ar tipisko somu saunu. Vannošanās āra vannā, sniedz īpaši lielisku skatu uz debesīs zaigojošo ziemeļblāzmu.

Turpretī ekstrēmu izjūtu cienītājiem varētu patikt tā sauktais Midnight Snowmobiling. Šī pakalpojuma sniedzējs Safaris Unlimited, piedāvā interesantu tūri, proti, vēlā nakts stundā doties izbraucienos ar sniega motociklu. Pie ugunskura sēžot un dzerot karstus dzērienus arī var vērot interesanto dabas parādību - ziemeļblāzmu. Kemi ir somu ostas pilsēta, kura atrodas Botnijas līcī. Ziemā šeit tiek piedāvāti ledlauža Sampo izbrauciens, kas ir neaizmirstams piedzīvojums ziemeļu jūras ledājos.

Vairāk informācijas: www.visitfinland.com  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.090379sec.