Kā mazgāt 24 831 logus astoņsimt metru augstumā?

05.01.2010 grandiozā ceremonijā atklāja pasaules augstāko ēku Burj Khalifa Dubaijā. Tornis ir 828 metrus augsts un kopā ar buras formas viesnīcu Burj Al Arab Hotel tas ir Dubaijas pazīstamākais objekts. Tomēr, kad atklāšanas spožums ir mazliet norimies, kļūst svarīgi ikdienas jautājumi. Viens no tiem ir, kā šādu gigantu uzturēt tīru un kārtīgu? Visi 24 830 logi 160 stāvos taču ir regulāri jāmazgā. Šāda mēroga uzdevums nav izpildāms dažās stundās - lai nomazgātu visus ēkas logus, nepieciešami aptuveni trīs mēneši.

Par Burj Khalifa logu tīrību rūpējas austrāliešu uzņēmums Cox Gomyl, kas speciāli milzu ēkas logiem izstrādājuši jaunu tehniku. Uzņēmums vadītājs Deils Hārdings no Melburnas: "Mēs strādājām virsstundas, lai mašīnas būtu gatavas uz torņa atklāšanu." Logu tīrīšanai tiek izmantotas divpadsmit mašīnas, kas kopā sver 13 tonnas, un katrā no tajām darbojas 3 logu tīrīšanas speciālisti.

Maiks Flaiertijs, būvnieku komandas darbinieks, zina, kā ir strādāt 800 metru augstumā - viņam katru dienu darba procesā nācās izmantot piecus liftus, lai tiktu līdz 160. stāvam, un tad pa kāpnēm kāpt uz augšējās platformas. "No turienes var redzēt visu pasauli!" Maiks priecājas. "Neko citu kā tikai zilas debesis. Un saule ir neticami tuvu!"

Tāpēc iespējams, ka 120 000 kvadrātmetru logu tīrīšana Dubaijā šādā augstumā vairāk līdzinās atvaļinājumam lielā augstumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47031903sec.