Francijā pulcēsies mākslas cienītāji

Pozicionējot sevi kā impresionisma šūpuli, Francijas reģionā Normandijā vasarā notiks liels impresionismam veltīts festivāls. Tā programmā jau ietilpst 200 dažādu pasākumu, tomēr rīkotāji sola, ka to būs vēl vairāk. Pasākumos, kas notiks no jūnija līdz septembrim, ietilpst koncerti, izstādes, dejas, teātra izrādes, video projekti un daudzi citi.

Galvenā festivāla izstāde, kurā būs apskatāmi vairāk nekā simts Monē, Pisarro un Gogēna meistardarbi, tiks atklāta 04.06.2010 Ruānas mākslas muzejā un ilgs līdz 26.09.2010. Gleznām būs jāparāda, kā Ruānas un Normandijas daba ietekmējusi impresionismu 19. gadsimtā.

Festivāla kulminācija būs pikniki, kas tiks rīkoti daudzās vietās gar Sēnu un jūras piekrastē. Pikniku mērķis ir atdzīvināt gleznas ar dabas palīdzību.

Mākslas virziens savu nosaukumu ieguvis, pateicoties Klodam Monē, kas dzīvoja Normandijā. 1872. gadā viņš uzgleznoja savu meistardarbu "Impresija. Saullēkts". Tā ir glezna, kur attēlota miglā tītā Havras ostas saullēkta laikā. Gleznas nosaukuma dēļ kritiķis Luī Lerojs visu jauno mākslas virzienu, kura piekritēji gleznoja, kombinējot dažādu kontrastkrāsu laukumiņus, nodēvēja par impresionismu.

Vairāk informācijas par impresionisma festivālu Normandijā var atrast interneta vietnē www.normandieimpressionniste.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73882604sec.