Londonu vērts apmeklēt pat īsā ceļojumā [1]

"Ja esi noguris no Londonas, tad esi noguris no dzīves, jo Londonā ir viss, ko dzīve var piedāvāt," tā pirms divsimts gadiem teicis domātājs Semjuels Džonsons un šie vārdi ir patiesi arī mūsdienās. Jāņem gan vērā, ka ilgu laiku cenas Londonā bija ļoti augstas pat īsiem ceļojumiem, tomēr tagad, kad angļu mārciņa ir salīdzinoši vāja, rodas lieliska iespēja nedēļas nogalē apmeklēt britu metropoli.

Kas jāredz Londonā? Pubs, prisons, prostitutes, playhouses - ilgu laiku Southwark rajons Temzas dienvidos tika uzskatīts par šaubīgas slavas ellīti Londonā, jo tieši tur varēja sameklēt krogus, cietumus, prostitūtas un kazino. Tomēr pēdējā laikā Southwark kļuvusi par tūristiem atraktīvu vietu. Tur atrodas arī London Eye - milzīgais panorāmas rats ar lielisko skatu uz Lielbritānijas galvaspilsētu. Brauciens tajā ilgst 30 minūtes un skaidrā laikā no kabīnes iespējams redzēt pat 40 kilometru tālu. Miglainā laikā (un tāds Londonā ir bieži) tāpat no augšas apskatāms otrs Temzas krasts ar Bigbenu un parlamenta ēku.

Temzas dienvidu piekrastē novietojies arī Teita modernās mākslas galerija. Kopš atklāšanas 2000. gadā muzejs kļuvis par svarīgāko no Londonas kultūras tempļiem. Ne tikai plašā modernās mākslas kolekcija padara to pievilcīgu tūristu acīs, bet arī pati muzeja ēka ir apskates vērta. Tas iekārtots bijušas fabrikas ēkā un tās melnais skurstenis vēl aizvien izaicinoši slejas debesīs.

No Tate Modern ceļš tālāk ved uz Millenium Bridge tiltu, no kurienes var doties uz Sentpola katedrāli. Millenium tilts, kas ir vienīgais jaunais tilts pār Temzu pēdējos simts gados, jau sen atmaksājies - par to liecina nerimstošā cilvēku plūsma, kas tiltu izmanto. Drīz pēc tā atklāšanas pieprasījums bija tik liels, ka tilta konstrukcijas nācās papildus stabilizēt par pieciem miljoniem mārciņu.

Uzreiz aiz tilta atrodams Šekspīra Globe Theatre. 17. gadsimtā puritāņi teātri nojauca, jo uzskatīja to par nelabā darbnīcu, bet deviņdesmitajos gados astoņstūru ēku Temzas dienvidu krastā pēc oriģinālajiem rasējumiem uzcēla no jauna. Arī mūsdienās teātrim nav jumta, tāpēc skatītājus izrāžu laikā var samērcēt lietus. Kas var būt autentiskāks?

Par to, cik nožēlojams puritāņu laikā bijis aktieru dzīves ceļš, liecina Clink Prison muzejs turpat netālu no teātra. Kādreizējais cietums, kur kopā ar noziedzniekiem un prostitūtām tika ieslodzīti arī aktieri un mākslinieki, liecina par šausmās, ko nācās pārciest ieslodzītajiem, kam bija pat jāmaksā par uzturēšanos un iztiku cietumā.

Runājot par ēšanu - izcila vieta kādai uzkodai ir Borough Market tirgus turpat aiz stūra. Tirgus atrodas tieši starp Southwark katdrāli, Londonas vecāko gotisko baznīcu, un dzelzceļa tiltu. Neskatoties uz lielu drūzmēšanos, atmosfēra tirgū ir viegla un brīva. Visur ir ļaudis, kas ēd. Austeres, kūciņas, kebabi vai vācu desiņas - te var atrast visu. Nav brīnums, ka tieši šeit bieži manāms pazīstamais pavārs Džeimijs Olivers.

Suvenīrus vislabāk meklēt Marylebone High Street ielā, jo tā saglabājusi savu ciema smalkākās ielas atmosfēru. Tur lielā izvēlē pieejamas dizaineru preses, kosmētika un virtuves priekšmeti. Starp moderniem veikaliem iespraukušās senas bodītes un kafejnīcas, no kurām vairākas ir tik labi apmeklētas, ka jāstāv rindā, lai tiktu iekšā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Subjektivs 04/12/2010 16:57 Dzivoju Londonaa 15 gadus un kaut kaa negribas piekrist, ka Londonaa biezhi buutu miglains laiks.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48637605sec.