Katalonijas reģions Spānijā piedāvā dažādību

Spānijas reģionā Katalonijā gandrīz katrs var atrast sev ko tīkamu - var doties vēsturiskas pilsētas apskatē uz Barselonu, laiskoties Lloret de Mar pludmalēs vai doties pārgājienā Pirenejos. Tomēr tas nav viss, ko Katalonija piedāvā. Viena no mazpazīstamākajām reģiona piedāvātajām iespējām ir klosteru apmeklējumi, kur dažas dienas iespējams pavadīt pilnīgā mierā no ārpasaules.

Lielākā daļa klosteru tūristu meklē mieru un atpūtu, bet aizvien vairāk studentu ballīšu vietā izvēlas dažas dienas klosterī. Cisterciešu mūķeņu klosteris Santa Maria de Vallbona atrodas netālu no Tàrrega pie Tallat kalniem. 14. gadsimtā klosterī mita 70 mūķeņu, bet mūsdienās to skaits ir spēcīgi samazinājies. Tā kā klostera uzturēšana ir dārga, māsas izšķīrušās pārveidot dažas no tukšajām mūķeņu cellēm par istabām viesiem.

Santa Maria de Vallbona ir tikai viens no trīs klosteriem reģiona cisterciešu maršrutā, kas tūristiem piedāvā brīnumskaistus skatus un mazu un šarmantu ciematiņu apmeklējumus teritorijā, kas stiepjas no Tarragona piekrastes līdz pat pirmajiem Pireneju pakalniem pie Lleida. Senie klosteri ir maršruta galvenie apskates punkti, tomēr tajā iekļauti arī pārbraucieni no viena klostera uz otru, tādējādi ļaujot apmeklētājiem izbaudīt reģiona skaistākos skatus un svarīgākos apskates objektus.

Lielākais un svarīgākais no tiem ir Santa María de Poblet klosteris Monblāna tuvumā - kopš 1991. gada tas pieder pie Unesco pasaules mantojuma. 12. gadsimtā celtais klosteris ir pasaulē lielākā mūsdienās apdzīvotā abatija. Tur apglabāti daudzi Katalonijas un Aragonas karaļi, jo ilgus gadus klosteris bija arī valdnieku rezidence. Poblet klosteri apņem 600 metru gara un 11 metru augsta klostera siena. Aiz tās aug vīnogulāji, no kuriem iegūto vīnu apmeklētāji, protams, var nogaršot. Arī trešais cisterciešu klosteris reģionā - Santes Creus - celts 12. gadsimtā. Mūsdienās tajā mūki vairs nemīt.

Visos Katalonijas klosteros - vienalga, vai tie pieder benediktiešiem, franciskāņiem vai cisterciešiem - galvenais uzsvars likts uz kultūru, garīgumu un klusumu, tomēr Monestir de les Avellanes klosterī netālu no Os de Balaguer programma ir mazliet citāda. Tur ir pieejamas 72 viesu istabas, lielisks restorāns un plašs sportiskas atpūtas piedāvājums. Romāņu klosterī regulāri notiek jogas un meditācijas kursi un klosteris arī organizē pārgājienus Ager ielejā un iznomā kalnu velosipēdus. Reģions lieliski piemērots ūdens tūrismam – laivošanai, kanoe braukšanai.

Elpu aizraujošs skats paveras no Montserrat klostera, Katalonijas svētās sirds netālu no Barselonas. Klosteris ir populārākais svētceļnieku mērķis Katalonijā un tieši tur gani 880. gadā atrada slavenos melno Madonnas statueti. 200 gadu vēlāk benediktiešu mūki tur uzcēla kapelu, kas laika gaitā kļuva par klostera kompleksu, ko katru gadu apmeklē divarpus miljonu cilvēku.

Vairāk informācijas par Katalonijas klosteriem iespējams atrast interneta vietnē www.larutadelcister.info/index.php?lang=en, www.monestirdelesavellanes.com, www.montserratvisita.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Krāslavas TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Jaunpils pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40954614sec.