Tūroperators Novatours informē par Grieķijas īpatnībām

Grieķi ir jautra, viesmīlīga, temperamentīga, ļoti emocionāla tauta, kurai patīk garšīgi paēst un labi, eleganti ģērbties. Viņi nežēlo naudu moderniem, dārgiem apģērbiem un apaviem, kā arī kafejnīcu un tavernu apmeklējumiem. Apmēram deviņos vakarā šeit sākas nakts dzīve – gandrīz visa pilsēta iziet ielās, un cilvēki aizpilda daudzās kafejnīcas un restorānus. Vieni atnāk, lai patērzētu, citi paklausīties „buzuki”, trešie - padejot „sirtaki”.

Grieķi vienmēr ir labā noskaņojumā, nekur nesteidzas un nepārdzīvo par sīkumiem. Droši vien šī iemesla dēļ viņi ir vieni no pasaules līderiem ilgdzīvošanas ziņā. Un tas viss, neskatoties uz mūsu izpratnē neveselīgo dzīvesveidu (viņi lieto daudz alkohola, nevar iedomāties dzīvi bez kafijas, ēd treknus ēdienus, gulēt dodas ļoti vēlu un smēķē vairāk nekā visur citur Eiropā).

Grieķi respektē gudrību, brīvību, jūras mīlestību un ģimeni. Īpaša uzmanība tiek pievērsta ģimenēm ar maziem bērniem, tādēļ pat zemākas klases viesnīcās bērniem tiek pievērsta īpaša uzmanība. Grieķi ir ļoti viesmīlīgi, tas pat mazliet nogurdina. Viņi ir runīgi, izteiksmīgi un aktīvi, runā ar patosu, pacilāti. Emocijas tiek lietotas kā ierocis. Ja Jūs iesēžaties taksometrā, esiet gatavi uzklausīt visus valsts jaunumus vai vadītāja dzīves stāstu.

Sarunā ar grieķiem nepieminiet Kipru un neslavējiet turkus. Lūdzu, ņemiet vērā, ka Grieķijā nav pieņemts kaulēties par cenu.

Karstā vasaras laika dēļ eksistē paradums – tiek uzskatīts, ka no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00 ir nepieklājīgi kādam zvanīt vai nozīmēt tikšanos. Šo svelmaino laiku grieķi ziedo pēcpusdienas atpūtai.

Grieķijā ir daudz svētku. Visa gada garumā šeit mutuļo dzīve. Bez tradicionāliem reliģiskajiem un kultūras svētkiem Grieķijā tiek rīkoti vairāki festivāli. Daudzi svētki ir saistīti ar vīna darināšanu. Tie, protams, neiztiek bez tautas dejām, dziesmām un sātīga cienasta. Svētkos parasti tiek gatavoti jēra gaļas ēdieni. Vasarā notiek Senās Grieķijas festivāls. Tas sākas jūnija vidū un ilgst līdz septembrim. Festivāls piesaista ārkārtīgi daudz skatītāju, kuri izmanto iespēju baudīt priekšnesumus antīkajos teātros un iegrimt bezgalīgas izklaides dzelmē.

Grieķija ir slavena ar olīvu eļļu un ārstnieciskiem augiem. Daudzi tūristi kā suvenīrus no šīs valsts aizved dažādus ārstnieciskos augus – no raudenes līdz diktamusam, kas tiek uzskatīts par līdzekli pret visām slimībām. Katrs Grieķijas rajons darina savu vīnu: baltu, sarkanu un rozā. Mēs, savukārt, iesakām katram tūristam nogaršot vīnu „Recina”, kuram ir specifiska priedes sveķu piegarša.

Noteikti izmēģiniet auksto grieķu kafiju „frappe”, apetīti rosinošo uzkodu „tzatziki”. Šo mērci iespējams iegādāties viesnīcā, suvenīru veikalā vai supermārketā. Atgriežoties mājās Jums būs iespēja pagatavot īstu grieķu maltīti, pievienojot mērci ēdieniem.

Grieķijā, lai iepazītos ar svešu cilvēku, viņu uzaicina uz deju. Mūzika un deja ir atslēga grieķu kultūras atpazīšanai.

Tāpat kā citās Vidusjūras valstīs, dzīves ritms Grieķijā ir ļoti lēns. Dzīves filozofija šeit ir formulēta vārdos „sega sega” – palēnām, nesteidzoties, tāpēc grieķi pastāvīgi kavē tikšanās, bet vienmēr emocionāli atvainojas un par kavēkli min pārliecinošus iemeslus. Iesaistoties karstā diskusijā, viņi zaudē laika izjūtu.

Citu Eiropas valstu vidū Grieķija izceļas ar tai piederošo lielāko tirdzniecības floti un to, ka uz vienu iedzīvotāju šeit tiek izsmēķēts vislielākais cigarešu skaits – 7 cigaretes dienā. Grieķijas nacionālajai himnai ir 158 versijas. Grieķijas iedzīvotāji pirmie Eiropā sāka valkāt siksnas un krūšturus.

Vairāk informācijas par ceļojumiem uz Grieķiju iespējams atrast tūroperatora Novatours interneta vietnē www.novatours.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39827204sec.