Tīrākā pilsēta pasaulē ir Singapūra

Singapūra tiešām ir pasaulē tīrākā pilsēta. Patiesībā tā ir ne tikai tīra, bet gan sterila. Jau izkāpjot no lidmašīnas, rodas sajūta, ka vajadzētu noslaucīt kājas. Cigarešu izsmēķi uz ielām ir aizliegti. Tāpat arī spļaudīšanās. Metro aizliegts ēst - pārtikas produktu patērēšana Singapūras metro izmaksā aptuveno 270 eiro, jo tieši tāds ir sods.

Katru rītu pilsētā rosās sētnieku un apkopēju armijas, kas ar elektriskām birstēm un slotām notīra ietves. Pēcpusdienās cītīgi meistara Propera līdzinieki ar mazgājamiem līdzekļiem pucē ostas promenādi pie smalkās Fullerton viesnīcas, kam ir piecas spoži nopulētas zvaigznes.

Singapūra, kas līdz 1963. gadam bija britu kolonija, katru dienu burtiski tiek nomazgāta. Mūsdienās salas valsts ir viens no Āzijas lielākajiem finansu centriem. Galvenie Singapūras ienākumu avoti ir osta, kur katru dienu pietauvojas 1200 kuģi, un 137 finansu iestādes, kuru biroji atrodas mirdzošajos debesskrāpjos. Pie katra no tiem atrodas nevainojami kopti un nopļauti mauriņi, kas skaudībā liktu nopūsties jebkuram mazdārziņa īpašniekam.

Ļoti pozitīvi ir tas, ka higiēnas normas nevainojami tiek ievērotas arī ēdināšanas iestādēs, pat ielu virtuvēs un bodītēs, kur var iegādāties uzkodas. Tās katru otro nedēļu pārbauda higiēnas kontroles darbinieki. Katrā ielu virtuvē ir izlietnes, pie kurām redzamas pat instrukcijas, kā pareizi mazgāt rokas. Uz citiem plakātiem tiek brīdināti darbinieki, lai tie neaizmirst higiēnas normas. Turpat blakus redzami telefonu numuri, kur zvanīt, ja ir sūdzības.

Viens no iemīļotākajiem suvenīriem, ko atvest no Singapūras, ir zīme "Spļaudīties aizliegts". Tas tiešām ir so Singapore.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46596384sec.