Dienvidāfrika ir tūristu uzmanības degpunktā

11.06.2010 visa pasaule pievērsīs uzmanību Dienvidāfrikas Republikai, kur tiks atklāta pasaules kausa izcīņa futbolā. Veselas četras nedēļas skatītāji un līdzjutēji sekos līdzi bumbai, kas tiks spēlēta veselos desmit stadionos. Piecas lielākās pilsētas, kurās notiks kausa izcīņa DĀR, ir Johannesburga, Keiptauna, Portelizabete, Durbana un Pretorija.

Johannesburga tika dibināta 19. gadsimtā, kad Dienvidāfrikā valdīja zelta drudzis. Uzzināt, kā tolaik izskatījās Johannesburga, iespējams, dodoties ekskursijā Gold Reef City parkā, kur redzamas tipiskās tā laika viktoriāņu mājiņas un zeltraču šahtas. Pie pilsētas vārtiem atrodas „Cilvēces šūpulis” - Unesco aizsargāta vieta, kur apskatāmas pārakmeņojušos cilvēku senču, dzīvnieku un augu fosilijas.

Keiptauna atrodas leģendārā Tafelberga kalna pakājē, ap to redzami vīna dārzi, augļu plantācijas un pasakaini līči. Keiptauna ir ostas pilsēta un tai raksturīga multikulturāla sabiedrība, tāpēc tā bieži tiek salīdzināta ar Sanfrancisko. Īpaši ieteicams apmeklēt Āfrikas holandiešu stila baltās mājiņas, roņu salu, Keiptaunas pusalu un vīnaudzētavu Stellenbosch.

Portelizabete un vēl divas citas pilsētas - Uitenhage un Despača - ietilpst jaunajā Nelsona Mandelas metropolē, tomēr neierastais vārds vēl nav iesakņojies. Portelizabete atrodas pie Algoa līča un pats skaistākais un populārākais no tūrisma objektiem te ir dārzu maršruts - Garden Route. Te iespējams paviesoties Tsitsikamma nacionālajā parkā.

Durbana ir DĀR otrā lielākā pilsēta, kas vienlaicīgi ir gan svarīgs tirdzniecības centrs, gan arī populāra peldvieta un kūrorts. Uz ziemeļiem no Durbanas atrodas vairāki rezervāti un tur senāk mita zulu ciltis. Durbanā valda kulturāla dažādība un iespējams paēst lieliskos restorānos.

Pretorija ir Dienvidāfrikas Republikas oficiālā galvaspilsēta un te noteikti jāredz „Āfrikas zvaigznes” izcelsmes vieta - milzīgais dimants, kas šobrīd grezno britu karalienes kroni, tika izrakts Cullinan dimantu raktuvēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Gulbenes novada TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75152898sec.