Piedzīvo rudens sapni karaliskajā Marakešā

Rudenī vērts doties pilsētu ekskursijās un iecienīti galamērķi ir Parīze, Londona, Roma. Kā būtu ar ceļojumu, kam piemīt mazliet vairāk burvības un piedzīvojumu gara? Tikai trīs, četru lidojuma stundu attālumā atrodas Marakeša - ideāls galamērķis romantiskai nedēļas nogalei divatā.

Marakeša - tie ir majestātiski pilsētas mūri, šauras vecpilsētas ieliņas un pasakaini dārzi. Marakeša ir vairāk nekā tūkstoš gadu sena pilsēta, kur savulaik mituši Marokas valdnieki. No pilsētas skats paveras uz Atlasa kalnu sniegotajām virsotnēm, bet to rāmais miers spēcīgi kontrastē ar Marakešas skurbinošo rosību.

Jau pasaulslavenais Djamâa el Fna laukums, kura nosaukums cēlies no tradīcijas tur izstādīt noziedzniekiem nocirstās galvas, ir apskates vērts. Katru vakaru tas pārvēršas par skatuvi čūsku dīdītājiem, ugunsrijējiem, akrobātiem, pasaku stāstītājiem, pavāriem, kas turpat uz kokogļu griliem gatavo kuskusu un cepina kebabu. Virs tūkstošiem tūristu un vietējo galvām vijas dūmi un rodas sajūta, ka atrodies tieši kādā no 1001 nakts pasakām. Laukuma fascinējošo rosību lieliski var novērot, dzerot piparmētru tēju Calèche Riad Omar tējnīcā. Tā savulaik bijusi kučieru mītne un berberu telts jumta terasē par to atgādina.

No laukuma iespējams nokļūt souks - tirgus ieliņās. Ceļotājiem jābūt piesardzīgiem, jo Marakešas tirgus ir tik maģiski pievilcīgs, ka viegli krist tā kārdinājumā. Tirgus košās krāsas, eksotiskās smaržas, cilvēku masas un mazās, līkumotās ieliņas piešķir iepirkšanās piedzīvojumam īpašu šarmu. Veikali, kas domāti kādai noteiktai amatniecības nozarei, atrodas viens otram blakus, tāpēc souks ir ieliņas kokgriezējiem, vilnas krāsotājiem, kalējiem, ādmiņiem, paklāju audējiem, garšaugu un zāļu tirgotājiem. Orientēties tirgū ir viegli, ja patur acīs Kutubiya mošejas augsto minaretu. Runā, ka Kutubiya mošeja ir skaistākā visā Āfrikā.

Noslēpumainās tirgus ieliņas ir tikai daļa no Marakešas medīnas (vecpilsētas). Otra puse ir modernā Marakeša, žilbinošā naktsdzīves meka, tirdzniecības centru kvartāli, greznu villu rajoni un zīmolu preču veikali, kas šķiet izauguši no tuksnešainās zemes. Šādu progresu Marakešā panācis valdnieks Muhameds VI, kas ir viens no bagātākajiem valdniekiem pasaulē. Par visu vari viņš vēlas panākt, lai Marakeša, viņa iemīļotā pilsēta, kļūst par starptautisku, modernu un tūristu iecienītu pilsētu. 47 gadus vecais valdnieks tiek uzskatīts par atvērtas politikas monarhu. Viņš cīnās arī par sieviešu līdztiesību un ir precējies ar princesi Lallu Salmu, informātikas inženieri.

Iecienītākais Marakešas klubs ir Jad Mahal un vakaros tā autostāvvietā trīs rindās drūzmējas Porsche un Ferrari automašīnas. Lai iekļūtu klubā, nepieciešams rezervēt galdiņu. Tur var nobaudīt interesantus ēdienus no apvienotās marokāņu un tajiešu ēdienkartes (vidēji otrā ēdiena cena - 20 eiro). Klubā var vērot erotiskos vēderdejotāju priekšnesumus. Turpat netālu atrodas Royal Mansour - pavisam jauna luksusviesnīca, kas sastāv no 53 atsevišķām pilīm. Valdnieks lika uzbūvēt un iekārtot pilis, izmantojot labākos Marokas mākslas un amatniecības izstrādājumus. Viesnīcas domāta prominentiem viesiem – to vidū ir karaliskas personas, naftas šeihi, ļoti, ļoti bagāti cilvēki un Holivudas zvaigznes. Nakts Royal Mansour maksā no 1500 līdz 30 000 eiro (brokastis nav iekļautas cenā).

Marakešā noteikti jāizmanto iespēja doties romantiskā karietes braucienā uz Jardin Majorelle, Marakešas burvju dārziem. Karietes brauciens maksā aptuveni 15 eiro, bet ieeja dārzos - 3 eiro. Tur apskatāmi augi no visas pasaules un krāsu un smaržu bagātība ir neticama. Dārzā goda vieta ierādīta modes mākslinieka Īva Senlorāna pelnu urnai. Senlorāns savulaik dzīvoja villā, kas atrodas blakus dārziem. Vērojot saulrietu, iespējams iedzert kādu gardu kokteili slavenās viesnīcas La Mamounia bārā. Cena - aptuveni 12 eiro. La Mamounia ir kā moderna pasaka ar apbrīnojami skaistiem dārziem un lielisku restorānu. Te uzņemta daļa no kinofilmas "Sekss un lielpilsēta 2".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55492806sec.