Kairā sievietēm palīdzēs izvairīties no uzmācīgiem vīriešiem

Ēģiptes sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas vēlas radīt īpašu interneta vietni, kurā tiks attēlota elektroniska Kairas pilsētas karte, kurā atzīmēs "bīstamas" ielas. Ar bīstamību šajā gadījumā domātas ielas, kur jauni vīrieši mēdz uzmākties sievietēm, kas tur staigā bez vīrieša pavadības.

Ņemot vērā nesen veiktas socioloģiskas aptaujas rezultātus, 83% ēģiptiešu sieviešu un 98% ārzemju sieviešu Kairā vismaz vienu reizi ir nācies saskarties ar uzmākšanos uz ielas. Savukārt 62% aptaujāto jauno vīriešu atklāti atzīst, ka regulāri uzmācas vientuļām ēģiptiešu meitenēm uz ielas, kā arī ārzemniecēm.

Tiesībsargājošās organizācijas uzskata, ka risks sastapties ar uzmākšanos uz ielas sievietēm liek pilnībā atteikties no pastaigām pa Kairu. Uzmākšanās ir "sieviešu tiesību pārkāpums, pret ko nepieciešams cīnīties ar stingrākajiem līdzekļiem", tā tiesībsargājošo organizāciju pārstāvji.

Jaunā interneta vietne, kur atradīsies "Uzmākšanās karte", tiks publicēta tuvāko mēnešu laikā. Jebkura sieviete, kurai būs nācies piedzīvot aizskarošu uzvedību uz ielas vai kas būs redzējusi uzmākšanos uz ielas, varēs nekavējoties ziņot par tiesību pārkāpumu portāla moderatoriem. Viņi atzīmēs pārkāpuma vietu kartē un ieteiks vientuļām sievietēm nedoties pastaigās pa minēto vietu.

Iespējams, ka portāla darbā tiks iesaistīti arī vadošie juristi un psihologi, savukārt informācija par uzmācīgajiem vīriešiem tiks nodota Kairas policijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47743607sec.