Tūristi izzina arābu kultūru Omānā

Omāna atšķiras no citām arābu valstīm reģionā. Lai gan galvaspilsētā nav neviena debesskrāpja, tā tāpat ir apskates vērta. Tūristi var apbrīnot Sultan Qaboos Grand Mosque galvaspilsētā vai arī doties nirt un izpētīt apbrīnojamos koraļļu rifus.

Muskatai, Omānas galvaspilsētai, piemīt ļoti īpaša atmosfēra. Tas zināmā mērā saistīts ar faktu, ka pilsētā nav neviena debesskrāpja, kā tas ir citās arābu metropolēs. Vietējās ēkas nav īpaši augstas, kā arī pati pilsēta atrodas unikālā vietā - starp pludmalēm vienā pusē un bazalta klintīm otrā.

Pilsētas centrs esot īstā vieta, kur doties, ja vēlaties izbaudīt īstu arābu kultūru. Daudzajās pilsētas ieliņās vietējie iedzīvotāji cenšas pārdot viesiem gandrīz jebko - sākot ar zelta un sudraba rotām līdz tradicionālajiem Omani khanjar dunčiem.

Ievērojamākais apskates objekts pilsētā ir Sultan Qaboos Grand Mosque (Sultāna Lielā Mošeja), kura tika pabeigta 2001. gadā. Mošeja ir ļoti grezna, tādēļ tā patīk gan vietējiem, gan pilsētas viesiem. Mošeju iekļauj ziedi un dzīvžogi un tajā ir vietas 6500 dievlūdzējiem. Mošejā var apskatīt arī lielāko ar rokām darināto paklāju pasaulē, kas sver 21 tonnu. Laikā no 8:00-11:00 mošeja ir atvērta apmeklētājiem.

Pateicoties sultāna jauninājumiem, Muskata ne vien atgādina par nācijas vēsturi, bet vienlaikus ir arī moderns, mūsdienīgs tūrisma galamērķis, kas piedāvā komfortablas viesnīcas. Muskata ir populāra arī nirēju vidū, jo pilsētu ieskauj jūra, kas ir pilna ar skaistiem koraļļu rifiem un piedāvā bagātīgu jūras pasauli.

Omānā apskates vērta nav tikai Muskata. Nizwas pilsētā tūristi var apbrīnot 17. gadsimta fortu vai ieturēt maltīti tradicionālā restorānā Bin Antique. 40 km no Nizwas atrodas cietoksnis Bahla Fort, kas iekļauts pasaules mantojuma sarakstā. Vēl viena apskates vērta vieta ir Nakhal ciemats, kurā atrodas rozā mošeja, kas paredzēta tikai sievietēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60532594sec.