Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis atkārtoti aicina apsvērt braucienus uz Ēģipti

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis šorīt telefoniski sazinājās Latvijas vēstnieku Ēģiptē Māri Selgu un pārrunāja apstākļus Kairā, kā arī tajās pilsētās, kur tradicionāli uzturas daudz tūristu.Vēstnieks apliecināja, ka nav ziņu, ka valstī būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Ministrijas rīcībā esošās informācijas analīze liecina, ka pašlaik došanās uz šo valsti būtu rūpīgi jāapsver, tāpēc Ģ.V.Kristovskis atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus izvērtēt visus riskus, pirms pieņemt lēmumu šajā laikā doties uz Ēģipti.

Jau vakar tika ziņots, ka Ģ.V. Kristovskis ir devis rīkojumu konsulārajiem dienestiem pastiprinātā režīmā sekot līdzi notikumu attīstībai Ēģiptē un arī visā reģionā. Latvijas vēstniecība Kairā apliecināja, ka ir gatava sniegt nepieciešamo palīdzību nelaimē nonākušajiem. Citās Ēģiptes vietās konsulāro palīdzību Latvijas iedzīvotājiem ir gatavas sniegt arī citu Eiropas Savienības diplomātiskās pārstāvniecības.

„Ēģipte ir nozīmīgs sadarbības partneris Latvijai gan divpusējās sadarbības kontekstā, gan kopīgajā Eiropas Savienības – Ēģiptes dialogā. Miermīlīgas, pārdomātas institucionālās un ekonomiskās reformas šo dialogu tikai stiprinātu,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrija jau vakar informēja, ka īpaši bīstami ir apmeklēt galvaspilsētu Kairu, Aleksandriju, Izmailiju un Suecu. Ir iespējamas nekārtības vai pret ārvalstniekiem vērsti apdraudējumi arī citos Ēģiptes reģionos. Vienlaikus ministrija neiesaka apmeklēt arī citas šī reģiona valstis, kurās situācija nav stabila, īpašitas attiecas uz Tunisiju.

Ja tomēr ir pieņemts lēmums doties uz Ēģipti, tad ministrija atgādina, obligāti ir jāiegādājas dzīvības un veselības apdrošināšanas polise, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74582911sec.