Lielbritānijā notiks neparasts Lieldienu turnīrs

Katru gadu Lieldienu pirmdienā Hallaton un Medbourne ciemu iedzīvotāji iziet kaujā viens pret otru par nelielām muciņām alus, kuras tiek sauktas par "bottle" (pudele).
Šīs tradīcija sakņojas stāstā par divām sievietēm no Hallatonas, kurām reiz uzbruka bullis. Nelaime likās nenovēršama, bet viņas izglāba zaķis, kurš novērsa bīstamā dzīvnieka uzmanību.
Pateicībā par savu brīnumaino izglābšanos, sievietes ziedoja baznīcai naudu un noteica, ka katrā Lieldienu pirmdienā draudzes priesterim jādala ciema nabadzīgajiem ļaudīm zaķa pīrāgs, "divpadsmit pensu" maize un divas mucas alus.
Kopš tā laika katru Lieldienu pirmdienā caur Hallatonu līdz Sv. Mihaēla baznīcai svinīgi tiek iznests pīrāgs ar zaķi. Tur tas tiek sagriezts gabaliņos, iesvētīts un izdalīts pie baznīcas vārtiem.
Tālāk tiek iets caur pilsētu ar trīs mazām koka muciņām. Divās no tām atrodas alus, bet trešā muca nav īsta, tā ir izgatavota no viena koka gabala un nokrāsota tādā pat krāsā, kā pārējās divas. Gājiens "Bottle kicking" notiek cauri ciematam, līdz Hare Pie Bank, kur notiek grandiozais turnīrs.
Visi dalībnieki tiek sadalīti divās komandās pēc teritorijas principa, un ņem viens otram nost mucas, mēģinot tās nogādāt savā ciemā. Ciematu robežas atrodas aptuveni 1,6 km attālumā viena no otras. Sacensības var būt arī diezgan cietsirdīgas, jo ne mucas tikai jāatņem pretiniekam, bet tās arī jāpārnes pāri grāvjiem, žogiem un pat dzeloņstieplēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72261596sec.