Vairāk nekā piecus metrus dziļš sniegs izraisa haosu Austrijā

Ziema izraisījusi haosu Austrijā, kur sniega un lavīnu iespējamības dēļ slēgti visi ceļi no Tiroles uz Forarlbergu (Vorarlberg) valsts rietumos, tūkstošiem iedzīvotāju un tūristu ieputināti sniegā.

Ar tik lielu sniega daudzumu galā netiekot pat mērierīces – sniega segas biezums Arlbergā nedēļas nogalē sasniedzis jau 4,13 metrus, tomēr šim rādītājam nevarot uzticēties, apgalvo vietējie speciālisti. Pēc viņu aprēķina sniega sega ir vismaz par metru biezāka, tātad – pārsniedz 5 metru atzīmi, ja arī nedēļas sākumā ir turpinājis snigt. Līdz ar to nācies slēgt ne tikai auto ceļus, bet arī dzelzceļu, tāpēc Forarlbergas federālā zeme valsts rietumos, tās iedzīvotāji un ziemas tūristi šobrīd ir nogriezti no pārējās Austrijas.

Lehas (Lech) un Cīrsas (Zürs) ziemas sporta kūrortos pirmdien iesniguši vismaz 12`000 līdz 13`000 cilvēku, ieskaitot vietējos un tūrisma jomā nodarbinātos. Pilsētas mērs gan par to neesot īpaši norūpējies, apgalvojot medijiem: „Viesi, kas pie mums ierodas, pie tā ir pieraduši”. Turklāt slēpošanas trases turpina strādāt, pilsētiņas ielās sniegs ir notīrīts un pārtikas netrūkst ne veikalos, ne viesnīcās un viesu namos.

Tā kā sestdien, kas ir tradicionālā tūristu aizbraukšanas diena, ceļi pārsvarā bijuši atvērti satiksmei, Lehā šobrīd pret savu gribu atrodoties vien 40 līdz 50 tūristu. Papildus uzturēšanos pilsētā viņiem gan jāapmaksā pašiem, tomēr līdz šim neviens nav sūdzējies par piespiedu brīvdienām.

Šobrīd speciālisti gaida piemērotus laika apstākļus, lai ar helikopteriem varētu apsekot reģionu un izvērtēt, kur nepieciešama lavīnu spridzināšana, lai pēc tam atbrīvotu ceļus satiksmei. Pēdējo reizi tik liels sniega daudzums bijis 1999. un 2000. gada ziemās, kad Forarlbergas – Tiroles ceļi bijuši slēgti attiecīgi septiņas un astoņas dienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,


CelojumuBode.lv
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5154109sec.