Sapņu pludmales – 2012. gada TOP 10 Eiropā

Pastaiga pa pludmali sniedz lielāku un pamatīgāku atpūtu nekā staigāšana par parku vai mežu – pie šāda secinājuma nonākuši britu pētnieki. Saskaņā ar pētījumu tas skaidrojams ar jūras īpašo ietekmi uz cilvēka psihi, kāda nepiemīt nevienai citai dabas formai. Kristāldzidrie līči, baltās smiltis un pastāvīgā jūras šalkoņa cilvēkam piešķir papildus spēkus un enerģiju, ļaujot pie jūras efektīvāk nekā jebkur citur pie dabas uzlādēt iekšējo „bateriju”.

Tāpēc izmantosim iestājušos silto laiku un tuvojošos pludmales sezonu, sildot pēdas siltajās smiltīs, atpūtinot acis pie tālās horizonta līnijas un ļaujot domām brīvi lidināties!

Lai izbaudītu pludmales atvaļinājumu, varam palikt tepat Latvijā, bet, ja vēlamies doties tālākā ceļojumā, nebūt nav jādodas uz Karību jūru, - arī Eiropā ir brīnišķīgas pludmales.

Lūk, dažas no tām:

1. Madeira, Portugāle. Madeiras salu grupa piedāvā tropu apstākļus Eiropā! Ja vēlaties laisku atpūtu pludmales smiltīs, dodieties nevis uz pašu Madeiru, bet pārcelieties no tās uz Porto Santo salu – tajā pludmale ir mežonīga un gandrīz neskarta.

2. Zavial pludmale netālu no Raposeiras Portugāles Algarves reģionā šogad vairākās tūristu aptaujās atzīta par pasaules trešo skaistāko pludmali pasaulē.

3. Vieta, lai sauļotos, atpūstos un dotos garos pārgājienos pa pludmali iespējams vēl vienā Portugāles pludmalē Salemā, kas var lepoties arī ar augstas klases zivju ēdienu restorāniem.

4. Peldvieta fantastisku kalnu „kulišu” ielokā, kuru galotnēs vietām var būt pat sniegs, - Calvi pludmale Korsikas salā Francijā. Piecus kilometrus garā smilšu pludmale veido gandrīz noslēgtu loku.

5. Costa Rei Sardīnijas salā Itālijā. Salas dienvidaustrumu pludmali veido kilometriem garā smalko, balto smilšu josla, ko no iekšzemes mežiem vietām nošķir kāpas un klintis.

6. Ja meklējat mieru, izvēlieties kādu citu pludmali no šī saraksta! – Nissi pludmale Kiprā piedāvā apvienot pludmales priekus ar trakulīgām ballītēm – pa vidu starp peldēšanos un gardiem kokteiļiem pludmales bāros.

7. Ļoti smalkas dzeltenās smiltis un spoguļgludu jūru piedāvā Lindos pludmale Rodas salā Grieķijā. Augstu klintī pār jūras līci slejas impozantais johannītu nocietinājums.

8. 12 kilometri vienatnes! Pataras pludmale Turcijā ir garākā valsts pludmale, un tā patiešām pelnījusi apzīmējumu „sapņu pludmale”. Tūristiem iespējams baudīt ne tikai garas pastaigas kājām, bet doties pa pludmales kāpām arī izjādēs ar zirgiem.

9. Kokospalmu vietā milzīgas pīnijas, tomēr dabiskajai Es Trenc pludmalei Maljorkas (Spānija) dienvidos piemīt nepārprotams Karību jūras šarms.

10. Pēdas smiltīs: Kanāriju salās iespējams ne tikai sauļoties un peldēties tūristu pārpildītās pludmalēs! Gran Canaria bez tipiskā masu tūrisma piedāvā arī skaistas pastaigas pa piekrastes kāpām Maspalomas piekrastē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17695117sec.