Vīnē atver pirmo kaķu kafejnīcu

Japānā tādas pastāv jau daudzus gadus: kafejnīcas, kurās iespējams ne tikai iestiprināties un iedzert tasi gardas kafijas, bet arī samīļot kaķus. Tagad cilvēki, kuriem pašiem mājās dzīvnieciņa nav, var posties ceļā uz Austrijas galvaspilsētu Vīni, kur atklāta pirmā šāda tipa kafejnīca. Tā atrodas pašā Vīnes vecpilsētas centrā – netālu no Stefana Doma baznīcas (Stephansdom).

Oža signalizē: kaķi! Smarža nav uzmācīga, bet tomēr ne ar ko nesajaucama: Cafe Neko, kas japāņu valodā nozīmē kaķis, dzīvo un viesus izklaidē pieci minči. Viņu galvenais pienākums ir pacietīgi ļaut apmeklētājiem sevi glaudīt, bužināt un samīļot. Vīnes jaunākās kafejnīcas īpašniece ir japāniete Takako Išimitsu (Takako Ishimitsu), neliela, nopietna kundzīte ar brillēm, kas kaķu kafejnīcas ideju atvedusi no savas dzimtenes. Ik dienas viņa pati gatava kafejnīcas viesiem skaidrot savu ideju – tajā īpaši gaidīti senioru vecuma cilvēki, kas jūtas vientuļi, tomēr kaut kādu iemeslu dēļ nevar atļauties turēt mājās kaķi.

Išimitsu sākotnēji gribējusi kafejnīcā turēt desmit kaķus no patversmēm. Visu atļauju saņemšanai no dažādiem atbildīgajiem dienestiem bijis nepieciešams vairāk nekā viens gads, bet galu galā japānietei atļauts turēt tikai sešus kaķus, kuriem turklāt jāveic dažādi testi, lai noskaidrotu to piemērotību kontaktiem ar kafejnīcas apmeklētājiem. Kaķiem jābūt ar līdzsvarotu psihi, noturīgiem pret trokšņiem un stresu, piemēroties dzīvei grupā, pieradinātiem, tīrīgiem un draudzīgiem ar cilvēkiem.

Lai gan Vīnes dzīvnieku patversmēs pastāvīgi pieejami apmēram 700 kaķi, izvēle nav bijusi viegla, un vienu no sākumā izvēlētajiem dzīvniekiem sievietei galu galā nācies izmitināt savās mājās, jo tas bijis pārāk bailīgs. Šobrīd kafejnīcā darbā pieņemti divi šķirnes kaķi – lielie un iespaidīgie meinkūni, kā arī trīs Eiropas mājas kaķi.

Lai kafejnīcas viesiem nebūtu kārdinājuma kaķus barot, ēdienkartē atrodami tikai tādi ēdieni, ko kaķi ēstu nelabprāt, - rīsu lodītes, tofu siera pīrādziņi un saldējums. Netipiski Vīnes kafejnīcai ir tas, ka ēdienkartē ir tikai viena veida torte, toties kafijas izvēle gan ir atbilstoša Austrijas galvaspilsētas kafijas namu tradīcijām. Starp citu, ēdienkartē atsevišķi aprakstīti arī visi pieci kaķi – ar fotogrāfijām, vārdu un raksturojumu, ko ir vērts izlasīt. Piemēram, Sonja, tumši melnā kaķene „nav piemērota kontaktiem ar iesācējiem. Viņa gan labprāt sēdēs klēpī, bet ļoti aktīvi demonstrēs, ja viņai kaut kas nepatiks. Tādos gadījumos viņa kož”.

Tomēr pilnībā jaunās kaķu kafejnīcas īpašniece neuzticas ne cilvēku saprātam, ne kaķu pacietībai. Tāpēc ēdienkartē atrodama arī piebilde „Kafejnīcā vienmēr pieejami plāksteri un brūču dezinfekcijas līdzekļi”.

Arī kafejnīcas interjerā domāts gan par kaķu labsajūtu, gan iespēju paslēpties no pārāk uzmācīgiem mazuļiem vai sirmām kaķu tantēm. Jau pirmajā dienā viens no kaķiem izmantoja telpā novietoto bērza stumbru, lai aizbēgtu ko kāda divgadīga apmeklētāja lielajām simpātijām, toties kāda kundze kaķi nekavējoties nocēlusi no stumbra ar tekstu „Nāc, mincīt, mēs tevi izglābsim!” Kaķis gan veikli atbrīvojies arī no vecās dāmas tvēriena, bet kopumā visi galu galā bijuši apmierināti, savukārt tūristi jau fotografējot kafejnīcas kaķus tā, it kā tie būtu Sarkanajā grāmatā ierakstīta izmirstoša suga.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73153687sec.