Ēģiptieši kritiski noskaņoti pret tūristiem no Eiropas

Lielais vairums tūristu pat iedomāties nevar, ko par viņiem domā ēģiptieši, - arī tie, kas paši strādā tūrisma industrijā. To apliecinājis kāds nesen Vācijas Vilhelmshāfenes Universitātē veikts pētījums. Ēģiptiešus galvenokārt tracina tūristu apģērbs un alkohola lietošanas tradīcijas.

Pētījumā analizēti 187 tūristi no Eiropas, kas apmeklējuši Ēģipti, un 164 ēģiptiešu tūrisma jomas darbinieku no Hurgadas, Kairas un Luksoras. Neskatoties uz to, ka praktiski visi ēģiptieši atzina tūrisma ievērojamo nozīmi valsts ekonomikā, ar pašiem tūristiem viņi bija neapmierināti.

Uz jautājumu, vai viņi respektē Eiropas kultūru, 67 procenti ēģiptiešu atbildēja noliedzoši, savukārt 63 procenti atzina, ka arī tūristi neizrāda nekādu respektu pret Ēģiptes kultūru un reliģiju. Tikai 25 % aptaujāto ēģiptiešu atzina, ka viņi respektē eiropiešu sievietes, 53 % teica, ka nerespektē, bet 15 % - drīzāk nerespektē. 62 procenti ēģiptiešu uzskata, ka Eiropas sievietes tērpjas pārāk vaļīgi. Pētījuma autori komentē – daudzi ēģiptieši acīmredzot nav gatavi akceptēt, ka Eiropas kultūrā sievietēm ir pavisam cita pozīcija.

Apgalvojumam, ka masu tūrisms veicina prostitūciju Ēģiptē, piekrita 60 procenti aptaujāto ēģiptiešu, bet 65 % atbalstītu stingrākus alkohola ierobežojumus. Tikai ceturtā daļa atzina, ka Ēģiptei vajadzētu vairāk orientēties uz Rietumu kultūras izpratni.

Kā norāda pētījuma autori, atbildes nav būtiski ietekmējusi aptaujāto reliģiskā piederība: gan musulmaņi, gan kopti (kas ir kristieši) atbildējuši līdzīgi.

Diemžēl aizspriedumi un uzskatu atšķirības valda arī otrā pusē: 66 procenti aptaujāto ārzemju tūristu uzskatīja, ka viņu uzvedība nekādā veidā netraucē vietējos (to pašu atzina tikai 37 procenti ēģiptiešu). Tas nozīmē, ka daudz tūristi pārkāpj vietējo iedzīvotāju vērtību priekšstatus, bet paši to pat nepamana un neapzinās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61074018sec.