Ēģipte tūristiem neliegs bikini peldkostīmus un alkoholu

Pēc islāmista Muhameda Mursi ievēlēšanas Ēģiptes prezidenta amatā atpūtnieces tomēr varēs pavadīt atvaļinājumu šajā valstī bikini peldkostīmos, kā arī alkoholisko dzērienu lietošana ārvalstu iebraucējiem netiks liegta.

Ēģiptes vēstnieks Krievijā Alaa El Hadidi vienai no vietējām avīzēm atzina, ka Ēģiptes interesēs nav centieni ierobežot tūrismu, jo šī nozare sastāda 12 procentus no valsts iekšzemes kopprodukta.

Mursi sabiedrotie nesen vēlējās realizēt īpašu kampaņu, kas ierobežotu alkoholisko dzērienu tirdzniecību tūristiem, aizliegtu ārzemniecēm tērpties bikini peldkostīmos ārpus viesnīcām, kā arī sadalītu Ēģiptes pludmales sieviešu un vīriešu zonās.

"Arī Turcija ir islāma valsts, taču tur šādi ierobežojumi nepastāv. Kādēļ gan tos būtu jāievieš Ēģiptē?" sacīja El Hadidi.

Mursi kļuvis par pirmo brīvi ievēlēto prezidentu Ēģiptē, gūstot 51,7 procentus balsu un nomainot ilggadējo valsts līderi Hosni Mubaraku.

Kopš 2012. gada janvāra, salīdzinājumā ar 2011. gadu, par 82 procentiem palielinājies to Krievijas tūristu skaits, kuri brīvdienās devušies uz Ēģipti. Tas saistīts ar revolucionārajiem nemieriem, kuri pagājušajā gadā bija pārņēmuši šo Ziemeļāfrikas valsti.

Pēc Krievijas Federālās tūrisma aģentūras (Ростуризм) datiem, 2011. gadā Ēģipti apmeklējuši 1,4 miljoni atpūtnieku, kas ir par 40 procentiem mazāk nekā iepriekšējos gados.

Ēģiptes tūrisma industriju būtiski ietekmējuši nemieri, kas saistīti ar tā dēvētā "Arābu pavasara" saasināšanos jeb nemieriem, kuru dēļ tika gāzts prezidents Mubaraks, kā arī valstī tika izsludināta ārkārtas situācija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7902sec.