Tūristus nosoda par nesamērīgu ūdens lietošanu trešās pasaules valstīs

Nepiesardzīgie ūdens lietošanas paradumi atpūtnieku vidū attīstības valstīs izraisījusi vietējus konfliktos, saasinot nabadzības, nevienlīdzības un bada jautājumus, turklāt tas ir arī dažādu slimību izplatības cēlonis šajos reģionos. Pasaules Tūrisma ētikas komiteja šonedēļ nāks klajā ar jaunu paziņojumu par šo problēmu.

Paziņojuma ietvaros apskatīti pieci pasaules reģioni, kas atrodas tuvu ūdeņiem un ir populāri tūristu galamērķi – Gambija, Bali, Indonēzija, Zanzibāras arhipelāgs, kā arī Indijas štati Goa un Kerala. Pētnieki atklājuši milzīgu ūdens patēriņa nevienlīdzību atpūtnieku un vietējo iedzīvotāju starpā.

"Ja viesnīcām ir pieejami līdzekļi un resursi, lai norošinātu viesiem iespēju mazgāties vairākas reizes dienā, peldbaseinus, sulīgus, labiekārtotus dārzus, vietējie iedzīvotāji, lauksaimniecības un nelieli vietējie uzņēmumi turpat kaimiņos regulāri var rēķināties ar nopietnu ūdens trūkumu," teikts ziņojumā.

Tūristu bieži apmeklētos ciematos Zanzibārā pētnieki novērojuši, ka tūristi izmanto vidēji 16 reizes vairāk dzeramā ūdens nekā vietējie iedzīvotāji. Paši zanzibārieši izmanto ne vairāk kā 93,2 litrus ūdens dienā uz cilvēku, taču pieczvaigžņu viesnīcās vidējais dienas patēriņš vienā numuriņā ir 3.195 litri. Mazāk prestižos viesu namos vidējais ūdens patēriņš ir 686 litri dienā.

Pateicoties Zanzibāras "ūdens krīzei", viesnīcu īpašnieki ir spiesti norīkot apsardzi pie ienākošajiem ūdens padeves mezgliem, jo vietējie iedzīvotāji ir gatavi pat sabotāžai cīņā ar izšķērdīgajiem ūdens patērētājiem. „Viesnīcnieki lietoja pārāk daudz ūdens, tādēļ vietējā kopiena nolēma demonstrēt spēku un iznīcināt viesnīcu ūdensapgādes sistēmas," stāsta kāda Zanzibāras ciemata iedzīvotājs.

2010. gadā Zanzibāras kūrortā Jambiani izcēlās holēras uzliesmojums, kā rezultātā gāja bojā trīs vietējie iedzīvotāji. Tajā tika vainotas viesnīcas, kuru darbības dēļ tika piesārņoti gruntsūdeņi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41592813sec.