Ir nosauktas Eiropas pilsētas ar lielākajiem sastrēgumiem

Navigācijas sistēmas TomTom darbinieki ir veikuši pētījumu, kura laikā analizēti 2011. gada sastrēgumi Eiropas pilsētās. Neskatoties uz to, ka kopējā automašīnu plūsma uz ceļiem ir samazinājusies, dažās pilsētās sastrēgumi kļuvuši garāki. Līdere šajā aptaujā izrādījusies Varšava Polijā.

Polijas galvaspilsētā vidējais laiks, ko cilvēki pavada ceļā ir par 42% ilgāks nekā vidējais rādītājs Eiropā. Nākamās vietas ieguvēja ir Marseļa, kura vidējo rādītāju pārsniedz par 41%, bet sastrēgumstundās pat par 80%. Romā un Briselē rādītājs ir 34%. Piektajā vietā ir Parīze, kur šoferis vidēji pavada 92 stundas gadā sastrēgumos. Top 10 turpina Dublina, Līdsas-Bredfordas ceļi, Londona, Stokholma un Hamburga.
Tomēr kopējais satiksmes apjoms Eiropā, pateicoties krīzei un degvielas cenu kāpumam, ir samazinājies par 15% gada laikā. Protams, ne visās valstīs krīze satiksmi ir skārusi vienādi. Piemēram, Francijā automašīnu skaits uz ceļiem pat ir pieaudzis par 1%. Sliktāk krīzi pārdzīvo Portugāle, kur kritums ir bijis pat 49%, Spānija ar 15% un Itālija ar 12% mazāk braucēju.

Visu gan nevar vērtēt kā melnu un baltu, jo Spānijas kritums autobraucēju skaitā varētu tikt vērtēts arī pozitīvi - pētījumi liecina, ka Spānija zaudē 5.5 miljonus eiro dienā dēļ sastrēgumiem. Kopā Eiropas Savienībā zaudētie līdzekļi sastāda 111.3 miljonus eiro dienā. Turklāt šis skaitlis sevī neietver vides piesārņojumu, papildus izlietoto degvielu un zaudēto laiku.

Interesanti izrādījušies dati par Vāciju, kur gada laikā satiksmes dalībnieku skaits samazinājies par 8%, bet sastrēgumu skaits gadā pieaudzis par 4.000. Kopējais sastrēgumu garums Vācijā 2011. gadā ir bijis vairāk kā 450.000 kilometru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74880004sec.