Francijas slēpošanas kūrortā rada mākslas darbus sniegā

Kāds Lielbritānijas iedzīvotājs Francijas slēpošanas kūrortā ik gadu rada unikālus, milzīga apjoma mākslas darbus sniega laukos.

54 gadus vecais Saimons Beks, kurš ikdienā strādā par orientēšanās sportā nepieciešamo karšu veidotāju, jau kopš 2004. gada "Les Arcs" slēpošanas kūrortā Francijā veido mākslu sniegā.

Dodoties sniegotajos pakalnos un ielejās, Beks bruņojas vien ar milzīgām sniega kurpēm, pacietību un neierobežotu kreativitāti. Viņa darbi, pateicoties pieaugošajai pieredzei, kļūst arvien komplicētāki un apjomīgāki.

Beka kungam pieder dzīvoklis netālu no "Les Arcs" kūrorta, kur viņš pavada gandrīz visu ziemu. Viņš spēj 10 stundas pēc kārtas nodoties mākslas radīšanai sniegā, un šie darbi bieži vien pārklāj milzīgas platības.

Izmantojot parastu kompasu, Beks ar mērlenti sniegā precīzi atzīmē līnijas un formas, kādas vēlas izveidot. Pārsvarā savos darbos viņš izmanto ģeometrijas pamatprincipus.

Vispiemērotākie laikapstākļi, lai nodotos šāda veida mākslai, esot pēc tam, kad vismaz sešas dienas valdījis pamatīgs aukstums un sniegputenis. Radītie darbi gan nav mūžīgi – tie pazūd līdz ar nākamo sniegputeni.

Saimona Beka "sniega mākslu" var apskatīt viņa Facebook.com profilā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4.maijā pl.17.00 Valmieras KC jauniešu deju kolektīvs “Sadancis” aicina uz svētku koncertu “Jaunieši Valmierai"Valmieras Kultūras centrā. | Skatīt vairāk
5 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97495604sec.