Milānas iepirkšanās centrā izbūvē augstāko vertikālo dārzu

Kāds iepirkšanās centrs netālu no Milānas pretendējis uz visai neparastu rekordu – šeit ierīkots pasaulē lielākais vertikālais dārzs, kurā kopskaitā 44 000 augi pārklāj virsmu 1263 kvadrātmetru platībā.

Milzīgais dārzs, kuru atklāja jau 2010. gadā, par rekordlielu atzīts tikai 2012. gada septembrī. Sadarbojoties ar arhitektūras studiju no Monpeljē (Francija), dārzu radījis arhitekts Frančesko Bolani.

"Bija vajadzīgs gads, lai siltumnīcā izaudzētu visus nepieciešamos augus, un 90 dienas, lai apstādītu fasādi," atzina Bolani.

Iepriekšējais šāda veida rekords piederēja kādam Madrides (Spānija) dārzam, kurš aizņem 844 kvadrātmetrus uz vertikālas virsmas.

Dārzam ir arī nozīmīga funkcionālā loma – tas palīdz regulēt temperatūru iepirkšanās centra telpās, turklāt, aizturot tiešo saules gaismu, ļauj samazināt enerģijas patēriņu, turklāt, kā zināms, augi absorbē arī kaitīgo ogļskābo gāzi.

Pazīstamais franču arhitekts Lekorbizjē 1923. gadā bija pirmais, kurš radīja vertikālo dārzu konceptu. Pēcāk šī ideja kļuva ļoti populāra arhitektu vidū visā pasaulē.

Bolani atzina, ka viņa dārza izbūve bijusi vieglāka un ātrāka nekā citos gadījumos, jo tas sastāv no daudziem nelieliem metāla konteineriem. Līdz ar to palielinājušās arī ierīkošanas izmaksas, kas pārsniegušas vienu miljonu eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92858386sec.