Iepazīsti Luksemburgu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Šoreiz dodies uz vienu no Eiropas pundurvalstīm.

Kādēļ doties uz šo pilsētu?

Ekscentriska, valdzinoša metropole un tirdzniecības pilsēta ieplūst lielhercogistē Luksemburgā, kas ir viena no Eiropas lielākajiem noslēpumiem. Lai gan Luksemburga labāk zināma kā finanšu centrs, šajā valstī plaukst kultūra, un tās gleznainās ielas nekad nav tūristu pārpildītas.

Pilsētas ceļvedis

Luksemburgas Lielhercogiste atrodas klinšainā plakankalnē, kuru ieskauj dziļa aiza un tās antīkā galvaspilsētai ir elpu aizraujoša apkārtējā vide. Vēsturisko centru ielenc Alzetes upe (Alzette) un tās pieteka - Pétrusse.

Mūsdienu Luksemburgas reģioni - Gare un Bonnevoie - atrodas upes dienvidu pusē, kurus ar pilsētas centru savieno vairāki elpu aizraujoši tilti. Upes ielejā ir paslēpušies neparasti un seni ciematiņi – Grund un Clausen. Mūsdienās jaunais kultūras un rūpniecības reģions ir Kirchberg, kur kādreiz atradās pilsētas cietoksnis.

Valsts tūrisma birojs (www.ont.lu) atrodas vilciena stacijā, kas darba dienās atvērts no pulksten 9.00 – 18.30, savukārt brīvdienās no pusdienlaika līdz 18.00. Par 19 eiro jeb 13,23 Ls šeit iespējams iegādāties divu dienu Luksemburgas biļeti, kas sniedz iespēju braukt ar sabiedrisko transportu bez maksas, kā arī apmeklēt dažādas atrakcijas bez maksas vai arī ar atlaidi.

Šo biļeti iespējas iegādāties arī tūrisma birojā, kas atrodas Place Gyullaume (www.lcto.lu), un tā darba laiks katru dienu ir no pulksten 9.00 – 19.00, izņemot svētdienas, kad darba laiks ir no pulksten 10.00 – 18.00.

Apmešanās viesnīcā

Le Place d'Armes (www.hotel-leplacedarmes.com) ir pieczvaigžņu viesnīca, ko veido 18. gadsimta rindu ēkas. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 320 eiro jeb 222,75 Ls par nakti.

Parc Beaux Arts (www.parcbeauxarts.lu) ir jauka četrzvaigžņu viesnīca, kas atrodas senlaicīgā pilsētas ēkā, kurā iekārtotas mūsdienīgas mēbeles un pārsteidzoši modernās mākslas elementi, kā arī desmit luksusa numuri un omulīgs restorāns. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 169 eiro jeb 117,64 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Iespējams apmesties arī greznā jauniešu mītnē (www.youthhostels.lu). Tā atrodas mierīgā vietā upes krastā, kuru ieskauj lauki un meži. Pat grūti iedomāties, ka no šejienes pilsētas centrs atrodas dažu minūšu gājienā. Divstāvu gulta sešvietīgajā istabā maksā 19,90 eiro jeb 13,85 Ls par nakti, ieskaitot brokastis, bet tiem, kas šajā jauniešu mītnē neuzturas pastāvīgi un nav tās locekļi, jāmaksā par 3 eiro jeb 2,09 Ls vairāk. Ja vēlaties apmesties divvietīgajā istabā, tad tas maksās par 5 eiro jeb 3,48 Ls vairāk uz vienu cilvēku.

Pirmā diena - ir vērts redzēt...

Celta vairākos stāvos uz pakalniem, kurus vienu no otra atdala bīstami šauras aizas, Luksemburgā ir vērojamas galvu reibinošas ainavas. Vienu no labākajiem skatiem var novērot no Luksemburgas Pilsētas vēstures muzeja terases (www.mhvl.lu). Terasē var nokļūt uzbraucot tajā ar stikla liftu, kas pati par sevi jau ir bauda. Pašlaik Luksemburgā līdz 2013. gada 31. martam ir pieejama izstāde ABC, kurā iespējams aplūkot simbolus un klišejas, kas saistītas ar šo mazo, neizprotamo lielhercogistes nāciju. Izstāde atvērta katru dienu no pulksten 10.00 – 18.00, izņemot pirmdienas un ceturtdienas, kad izstāde atvērta līdz 20.00, ieejas maksa ir 5 eiro jeb 3,48 Ls, turklāt ceturtdienās no pulksten 18.00 – 20.00 izstādi iespējams apmeklēt bez maksas.

Pilsētā apskates vērta ir modernā Luksemburgas Filharmonijas koncertzāle (www.mhvl.lu). Tai pretī atrodas Eiropas Parlamenta ēka.

Otrā diena - pēcpusdienā nedaudz kultūras

Luksemburgas ievērojamākā kultūras vieta ir Modernās Mākslas muzejs (www.mudam.lu), kas no sestdienas līdz pirmdienai ir atvērts no pulksten 11.00 – 18.00, savukārt no trešdienas līdz piektdienai no pulksten 11.00 – 20.00, ieeja 5 eiro jeb 3,48 Ls. Muzejs celts sena cietokšņa mūra sienās, tādēļ tā nav tikai pievilcīga vieta, bet arī sava veida mākslas darbs.

Vēl lielāku baudu sniedz Luksemburgas Nacionālā Vēstures un Mākslas muzeja apmeklējums (www.mnha.lu), kas ir atvērts katru dienu no pulksten 10.00 – 18.00, izņemot pirmdienas, savukārt ceturtdienās no pulksten 10.00 – 20.00, ieeja 5 eiro jeb 3,48 Ls. Šajā muzejā iespējams apskatīt tādus tēlotājmākslas mākslinieku darbus kā Pols Sezāns, Pablo Pikasso un Renē Magrits.

Nobeigums

Nobeigumā varat doties pastaigā gar sagrautajiem cietokšņa mūra izrobojumiem, jo savulaik Luksemburga bija viena no nocietinātākajām pilsētām Eiropā, kā arī, varat apskatīt Luksemburgas Pilsētas parku, kura galvenais apskates objekts ir Villa Vauban (www.villavauban.lu) – mākslas muzejs, kas atrodas 19. gadsimta savrupmājā. Tajā pašlaik atrodas holandiešu un flāmu mākslinieku mākslas darbi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84097886sec.