Iepazīsti Parīzi divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Francijas galvaspilsēta uz mūžiem paliks uzņemta vairāk kā simts filmās, sākot no ''Līdz pēdējam elpas vilcienam'' līdz ''Amēlijai''.

Kādēļ doties tagad?

Parīzi var dēvēt par Gaismas Pilsētu ne tikai tāpēc, ka tā ir piedzīvojusi Apgaismības laikmetu un tajā tika ieviestas gāzes lampas, bet tādēļ, ka tieši šeit brāļi Ogists un Luijs Lumjēri 1895. gadā patentēja sinematogrāfu un drīz pēc tam, uzņēma pirmo filmu. Kopš tā laika, Parīze iedvesmojusi daudzus filmu režisorus. Katru gadu pilsētas apkārtnē tiek uzņemtas vairāk kā 650 filmas, kas raisa atmiņas par pilsētas mākslinieciskajām ielām un diženajiem apskates objektiem. Vudija Alena jaunākā uzņemtā filma ''Pusnakts Parīzē'' ir viens no nesenākajiem piemēriem – mazliet slēpta mīlestības vēstule Francijas galvaspilsētai.

Pilsētas ceļvedis

Pa visu Parīzes centru atrodas dažādi apskates objekti, kas uz mūžiem paliks filmu industrijas atmiņās. Animācijas filmā ''Gardēdis'' galvenais varonis žurkulēns Remijs, sasniedzot Francijas galvaspilsētu, saprot, ka viņa sapnis ir piepildījies, ieraugot Eifeļa torni.

Sēnas upe sadala pilsētu divās daļās: upes kreisais krasts ir labāk iemīļots caur 1959. gada filmas ''Līdz pēdējam elpas vilcienam'' objektīva. Ziemeļos atrados  Montmartre kalns, kurā atrodas Sacré-Coeur baznīca, kas vietām redzama fonā filmā ''Amēlija'', kā arī šī baznīca iedvesmojusi amerikāņu režisoru Bazu Lurmenu mūziklam ''Mulenrūža''.

Tūrisma birojs (www.parisinfo.com) atvērts katru dienu no pulksten 10.00 – 19.00, svētdienās no pulksten 11.00 – 19.00. Lai iegūtu vairāk informācijas par kino Parīzē, apmeklējiet www.cinema.paris.fr.

Apmešanās viesnīcā

Vudijs Alens filmas ''Pusnakts Parīzē'' uzņemšanai izvēlējies viesnīcu Le Meurice  (www.lemeurice.com), kas piedāvā pārsteidzošu uz pilsētu 360 grādu leņķī. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 720 eiro jeb 505,07 Ls par nakti.

Viesnīcā Hôtel Les Rives de Notre Dame (www.rivesdenotredame.com)  ir desmit numuriņu un divi iemesli, kāpēc tā varētu iemantot slavu – tā figurēja filmā ''Līdz pēdējam elpas vilcienam'' un reiz šeit dzīvojis amerikāņu rakstnieks Džons Steinbeks. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 179 eiro jeb 125,57 Ls par nakti.

Stenlija Donena 1963. gadā uzņemtajā filmā ''Šarāde'', Kerijs Grānts un Odrija Hepberna apmetās tieši viesnīcā Hôtel Saint Jacques (www.hotel-saintjacques.com). Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 152 eiro jeb 106,63 Ls par nakti.

Pirmā diena – pilsētas apskate

Gandrīz katra filma, kas filmēta Francijas galvaspilsētā, iekļāvusi ainu ar Eifeļa torni (www.tour-eiffel.fr). No Eifeļa torņa skatu platformas iespējams no augšas aplūkot brīnišķīgus pilsētas skatus. Biļetes cena ir 13,40 eiro jeb 9,40 Ls.

Pastaigājieties gar Sēnas upes krastiem, kur filmā ''Visi saka, ka es tevi mīlu'' dejoja Vudijs Alens un Golija Hāvna. Atrodoties upes kreisajā krastā, pamanīsiet Quai de la Tournelle tiltu, kur filmā ''Borna identitāte'' savā pirmajā dienā Parīzē pamostas Džeisons Borns. Dodieties uz priekšu, līdz nonākat pie vissenākā un visslavenākā tilta Pont-Neuf, kas būvēts 1607. gadā.

Turpiniet doties gar upes kreiso krastu, gar zaļiem grāmatu pārdevēju stendiem, kas rotā upes krastu līdz pat Quai Voltaire viesnīcai. Pār Pont des Arts tiltu filmā ''Sātans pradas brunčos'' metās Anna Hateveja (Endija), runājot pa telefonu ar Merilu Strīpu (Mirandu).

Otrā diena – svētdiena, baznīcas apmeklējums

Parīzes vadošā dievkalpojuma vieta ir  Parīzes Dievmātes katedrāle (www.notredamedeparis.fr). Katedrāle celta 12. gadsimtā, tā ir viena no gotikas arhitektūras augstākajiem punktiem. Starptautiskā mise notiek svētdienās pulksten 11.30. Katedrāle ir atvērta katru dienu no pulksten 8.00 – 16.45, savukārt brīvdienās līdz pulksten 19.15.

Pēcpusdiena nedaudz kultūras

Tā kā Luvrā (www.louvre.fr) ir filmēts Da Vinči kods, filmēšanas komandai šīs telpas vairs nav svešas. Šeit tika filmēta arī daļa no filmas ''Nevainības laikmets'' kā arī aina no filmas ''Smieklīgā seja'', kurā Odrija Hepberna metas lejā pa kāpnēm spārnotās Nīkes priekšā. Pirmdienās, ceturtdienās, sestdienās un svētdienās muzejs ir atvērts no pulksten 9.00 – 18.00, savukārt trešdienās un piektdienās līdz pulksten 10.00, otrdienās slēgts. Ieejas maksa 10 eiro jeb 7,01 Ls.

Kultūras ieskatu sniedz arī de l'Orangerie  muzejs (www.musee-orangerie.fr), kas ir atvērts katru darba dienu, izņemot otrdienās no pulksten 9.00 – 18.00, ieeja 7,50 eiro jeb 7,01 Ls, bet katra mēneša pirmajā sestdienās ieeja ir bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40009904sec.