Galamērķi, kurp doties perfektās Ziemassvētku noskaņas meklējumos

Ja jūsu Ziemassvētkus pārāk bieži pavada bezgaumīgu rotājumu klātbūtne, negaidītas saķeršanās ar ģimenes locekļiem vai nogurdinoša maltīšu gatavošana, iespējams, pienācis laiks spožumus nogādāt atpakaļ bēniņos un doties svētku ceļojumā.

Piedāvājam īsu ieskatu dažos galamērķos, kur noteikti sajutīsiet visīstāko Ziemassvētku gaisotni.

Lapzeme, Somija

Lai gan teju divu gadsimtu senas leģendas vēsta, ka Ziemassvētku vecīša īstās mājas atrodas Ziemeļpolā, somi uzskata citādi. Lapzemes galvaspilsēta Rovaniemi, kas atrodas nedaudz uz ziemeļiem aiz Polārā loka, uzskatāma par visīstāko Ziemassvētku mājvietu. Šeit mazākajiem tūristiem ļauts gatavot piparkūkas kopā ar Santa Klausa ģimeni, iestāties elfu skolā un apgūt glītrakstīšanas meistarklases, lai pēc tam varētu izveidot Ziemassvētku vēlmju sarakstu.

Rovaniemi viesi var doties arī uz Ranua zoodārzu – polārlāču, āmriju un aļņu mājvietu, baudīt braucienu ziemeļbriežu kamanās Sirmakko fermā, kā arī apmeklēt "Arktikum" zinātnes centru, lai atklātu ziemeļblāzmu maģiskos noslēpumus.

Kvebeka, Kanāda

Kvebeka – videi draudzīgu aktivitāšu galvaspilsēta – piedāvā brīvdienu programmu visām gaumēm. Viktorijas laikmeta entuziasti noteikti izvēlēsies svecīšu iedegšanu Čārlza Dikensa gaisotnē, bet tie, kam tuvāka reliģiozā pasaule, var aplūkot Kristus dzimšanas ainas, kuras radījuši mākslinieki no visas pasaules.

Kvebeka var lepoties pat ar videi draudzīgu Ziemassvētku egli, kas radīta no otrreiz pārstrādātiem metāllūžņiem. Turklāt tās izgaismošanai nepieciešamo elektroenerģiju saražo garāmgājēji, līdzīgi kā uz velotrenažiera minot pedāļus un savas enerģijas artavu "ieguldot" pilsētas rotāšanā.

Barselona, Spānija

Tiem ceļotājiem, kam Ziemassvētku brīvdienas ilgst vēl līdz Zvaigznes dienai 6. janvārī, noteikti patiks neatkārtojamas Ziemassvētku noskaņas baudīšana Barselonā, tiekoties ar trim Austrumu gudrajiem, kuru ierašanās pilsētas ostā plānota 2013. gada 5. janvāra vakarā.

Atskanēs lielgabalu zalves un uguņošanas dārdi, bet mērs Melhioram, Kasparam un Baltazaram svinīgi pasniegs pilsētas atslēgas, paziņojot par krāšņās svētku parādes atklāšanu, kurā parasti piedalās kavalkāde kamieļu, ziloņu un pat žirafu mugurās.

Manila, Filipīnas

Ziemassvētku sagaidīšana pludmalē var šķist kā svētlaime, tomēr neskaitāmu kokteiļu malkošana karstajās smiltīs tomēr nesniedz kāroto svētku noskaņu.

Taču ziemas brīvdienas Filipīnās ļaus baudīt visu, kas iecerēts – pat vēl vairāk. Valstī, kas pazīstama ar "garāko Ziemassvētku sezonu pasaulē", iedzīvotāji nododas svētku noskaņām jau septembrī, neļaujot tām izplēnēt līdz pat janvāra vidum.

Filipīnas ir vienīgā Āzijas valsts ar dominējošu kristietības piekritēju pārsvaru – šajā laikā tās pilsētās un uz salām ik uz stūra manāmi Kristus dzimšanu simbolizējoši rotājumi, tiek rīkotas laternu parādes un Ziemassvētku tirdziņi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99460101sec.