Apceļo divpadsmit pilsētas divpadsmit mēnešos (1.daļa)

Zināms, ka ir svarīgi doties ceļojumā, kad izvēlētajā galamērķī ir vispatīkamākā gaisa temperatūra, daba parāda sevi visā krāšņumā vai tad, kad tur notiek kādi festivāli, sacensības vai svētki. CNN piedāvā 12 ceļojumus uz 12 dažādām vietām katra jaunā 2013. gada mēnesim. Katram mēnesim piemeklēta atbilstoša pilsēta, ko vislabāk apmeklēt tieši konkrētajā mēnesī. Šoreiz piedāvājam ieskatu ceļojumu iespējām no janvāra līdz jūnijam.

Janvāris: Tromso vai Kirkenes, Norvēģija

Kāpēc: ziemeļblāzma. Lai gan ziemeļblāzmu iespējams redzēt jebkurā vietā starp 65 un 72 platuma grādiem, tādas Norvēģijas pilsētas, kā Kirkenes, Tromso, Alta un Svalbard, piedāvā īpaši skaistus skatus. Noteikti jāizmanto iespēja izbraukt ar sniega motocikliem vai suņu pajūgu un vērot ziemeļblāzmu, kas saukta arī par debess zaļo paklāju. Brauciens ar kruīzu kuģi pa Norvēģijas fjordiem, vērojot izroboto krasta līniju, arī sniegs daudz pozitīvu emociju. Runājot par laikapstākļiem Norvēģijā, slavenais norvēģu pētnieks Roalds Amundsens teicis: "Nav nepiemērotu laikapstākļu, ir nepiemērots apģērbs."

Februāris: Riodežaneiro, Brazīlija

Kāpēc: ja jūs domājat, ka brazīliešu tērpi Olimpiskajās spēlēs izcēlās citu valstu vidū, tad jūs neesiet redzējuši to tērpus Rio karnevālā. Tāpēc februārī jādodas uz Rio karnevālu, kur ielās valda sambas dejas, bungu rīboņa un mežonīgas prieka izpausmes. Neesi bijis Riodežaneiro, ja nebūsi redzējis slaveno Kristus Pestītāja statuju, kas raugās uz pilsētu no 700 metrus augstā Korkovado kalna un pabijis Ipanemas pludmalē, kas aicina visu vecumu atpūtniekus, vienīgais, kas vajadzīgs ir peldkostīms. Lai gan Latvijā februārī laikapstākļi nevilina, Rio šajā laikā vidējā temperatūra ir +32 0 C.

Marts: Jaunzēlande

Kāpēc: māksla, ēdiens, laikapstākļi... Varēsiet gan pavadīt laiku Oklendas pilsētā Kivi, gan pabūt Oklendas Mākslas festivālā 2013 (6. – 24. marts), kā arī marts ir ideāls mēnesis, lai apceļotu visu valsti. 9. martā Jaunzēlande aicina piedalīties ēdienu festivālā, kur ikviens drosminieks varēs baudīt aitu smadzenes, ziedu vīnu vai lapseņu kāpuru saldējumu.

Aprīlis: Puketa, Taizeme

Kāpēc: lai iegūtu iedegumu. Grūti noteikt, kura pludmale ir vislabākā Puketā, bet grūti atrodamā Banana pludmale vai Amanpuri patiks visiem.

Maijs: Tokija, Japāna

Kāpēc: ķiršu ziedēšanas laiks. Ķiršu ziedēšanas laikā iedzīvotāji dodas prom no pilsētas un Japānas galvaspilsēta kļūst pavisam tukša un klusa. Kad iedzīvotāji būs atgriezušies pilsētās, būs īstais laiks, lai dotos citā virzienā- uz laukiem, Kyoto vai Hokkaido, kur pavērsies skati ar burvīgi ziedošiem ķiršu kokiem. Kā arī gaisa temperatūra iepriecina – ne mazāk par +20 0 C.

Jūnijs: Seula, Dienvidkoreja

Kāpēc: lai pilnveidotu savas golfa prasmes. Kopš 2009. gada, kad Y. E. Yang uzvarēja Taigeru Vudu un kļuva par pirmo sievieti, kas ko tādu paveikusi, golfs Dienvidkorejā ir kļuvis ļoti populārs. Pilsētā ir atvērti daudzi privātie golfa klubi, daudzi no tiem atgādina modernus mākslas muzejus. Dienvidkoreja pamazām kļūst par golfa spēles galamērķi, un 2015. gadā Dienvidkorejā notiks Prezidenta kauss. 

Raksta turpinājums sekos....


 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40612388sec.